Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Seggberúgta az igazgató a szoci képviselő fiát

2007.10.19. 17:32
Fenéken billentette egyik diákját a kiskunfélegyházi iskola igazgatója, a fiú Garai István szocialista országgyűlési képviselő gyereke, de állítólag nem politikai ok motiválta a tettet. Az igazgató elnézést kért, az önkormányzat fegyelmit indíthat.

Fenékbe rúgta egyik diákját a kiskunfélegyházi iskolaigazgató. A gyerek Garai István szocialista országgyűlési képviselő fia. A képviselő szerint nem személyeskedés, vagy politika áll a hátterben. A korábban testnevelő tanárként dolgozó igazgató bocsánatot kért a gyerektől és annak szüleitől.

Azt, hogy pontosan mi történt, nem tudni. Annyi biztos, hogy az igazgató osztálytársai szeme láttára fenékbe rúgta a 12 éves fiút, majd valahogyan a gyerek a földre került. Onnan a férfi bevitte a gyereket az öltözőbe, ahol diáktársai szerint megverte a tanár, de erről nem mesélt otthon a fiú.

"A történtek a gyermekemet természetesen felzaklatták, de én úgy érzem, hogy kezdi az eseményeket feldolgozni, melyben közre játszott az is, hogy tanár úr eljött hozzánk és őszintén bocsánatot kért tőlem és a gyermektől is. Úgy érzem ez árnyalja az eseményeket, ugyanakkor nem teszi meg nem történtté" - mondta a Független Hírügynökségnek Garai István.

Több szülő elmesélte, hogy a fenékbe rúgás ebben az iskolában rendszeres fegyelmezési eszköz, a mostani eset azonban túlment a megengedhető határon. A település polgármestere kezdeményezi, hogy fegyelmi bizottság vizsgálja ki az esetet és ha kell büntessék meg az igazgatót.

Csütörtökön dönt a képviselőtestület, hogy indítanak-e fegyelmi eljárást az igazgató ellen. Megkerestük az iskola igazgatóját, aki azt mondta, amíg a fegyelmi vizsgálat le nem zárul, addig nem kíván nyilatkozni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!