Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Apja talált rá halott lánya testrészeire

2001.07.03. 13:35
Egy tizenhat éves lány holttestének darabjaira talált rá saját édesapja a Fejér megyei Kisláng határában. Az állami gondozott lány meggyilkolásával egy huszonkét éves fiatalembert gyanúsítanak. V. Zoltán előbb halálra verte az áldozatát, majd a holttestet elásta a közeli kukoricásban.
Eltűntnek hitték azt az állami gondozott lányt, akinek mumifikálódott holttestét egy kukoricásban találták meg a Fejér megyei Kislángon. A tizenhat éves Renátának 1999 augusztusában veszett nyoma, miután a nyári szünetben édesapjához látogatott.

Darabokban került elő a holttest

A holttest darabjaira az édesapa talált rá idén februárban. Az erős esőzések miatt sokáig félméteres víz borította a falu melletti szántóföldet, így nem csoda, hogy másfél évig nem akadtak a nyomára. A testrészeket valószínűleg munkagépek fordították ki a földből, de az is előfordulhatott, hogy az állatok széthordták, ezért találták meg a többnégyzetméteres területen. Nem sokkal később kiderült, hogy az eltűnéshez köze lehetett Renáta közvetlen baráti körének.

A rendőrök az egyik barátot, a huszonkét éves V. Zoltánt gyanúsítják, aki április óta már előzetes letartóztatásban van. A gyilkosság éjszakáján a gyanúsított egy társával ment fel a lányhoz. Időközben Renáta bátyja is hazaérkezett, de őt elküldték cigarettáért. Visszaérkeztekor már a szoba közepén vérbe fagyva találta meg a húgát. Kérték, hogy segítsen eltűntetni a holttestet, de ő nem engedelmeskedett.

Renáta testvére és a gyilkosságnál jelen lévő másik fiatal azonban félt a nála jóval erősebb, és nagy családban élő V. Zoltántól, így nem jelentették az esetet. Végül a padlót felmosták, a gyanúsított pedig néhány réteg földdel elhantolta a közeli kukoricásban a testet.

Egyelőre csak V. Zoltánt gyanúsítják

A rendőrség egyelőre csak tanúként hallgatta ki a gyilkosságnál jelen lévő másik barátot és az áldozat testvérét is. Gara József, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója hangsúlyozta, hogy az ügyészség és a bíróság feladata lesz eldönteni, milyen szerepük volt a bűncselekményben. A nyomozást hamarosan befejezi a rendőrség, V. Zoltánt emberöléssel gyanúsítják.

A kihallgatások során a fiatalember mindent tagadott, és arra sem tudott érthető magyarázatot adni, hogy a lány eltűnése után miért kellett hirtelen elköltöznie a falu másik végébe, és a gyilkosságot követően miért nem ment fel többet az áldozat édesapjának lakására.