József, Bánk
-6 °C
0 °C

Kommandósok fogták el az ország legkeresettebb bűnözőjét

2004.10.08. 18:13
Ötödjére sikerült elfognia a rendőrség kommandósainak az ország legkeresettebb bűnözőjét. Az aszódi és a Szerémi úti pénzszállítórablás kapcsán körözött Kiss Károlyt Pilismarót térségében fogták el. A férfit a rendőrség péntek délután előzetes letartóztatásba helyezte.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztályával, valamint a Terrorelhárító Szolgálattal közreműködve, csütörtökön este hatkor elfogta Kiss Károlyt egy pilismaróti családi házban. Az aszódi és a Szerémi úti pénzszállítórablás miatt is körözött Kiss Károly korábban több alkalommal is megszökött a kommandósok elől, így elfogása presztízskérdés volt.

A 32 éves budapesti lakost azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy társaival 2003. május 12-én az aszódi OTP előtt várakozó pénzszállító autót több lövéssel megtámadták, a pénzszállító személyzetét megfenyegették, majd 481 millió forint készpénzt eltulajdonítva a helyszínről elmenekültek. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást, csoportosan, fegyveresen, különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt.

Többször is kicsúszott a rendőrök markából

Kiss korábban néhány nap alatt négy alkalommal is meglépett a kommandósok elől. Először szeptember elsején akarták elfogni, Monorierdőn. Az akcióval azonban nem várták meg a hajnalt, hanem sötétben törtek rá a férfira, aki egy ablakon kiugorva elmenekült a kommandósok elől.

Másodszor egy nyáregyházi tanyán várták, de a férfi észrevette a rendőröket, és ismét elszaladt előlük. Harmadikán reggel három kocsival akarták feltartóztatni a felesége autójában menekülő Kisst. Az asszony azonban kitört a kocsiját közrefogó járművek közül, végül egy szántóterületre száguldott, ahol az üldözők elvesztették a nyomát. Amire megtalálták a keresett autót, a férfi egy erdőbe menekült be.

Kiss két társát még körözik

A nyomozás során már korábban elfogták K. Zoltán harmincéves, valamint K. Attila 36 éves budapesti lakosokat, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. Elfogták V. János 28 éves veresegyházi lakost is, aki a Group 4 Falck Kft. alkalmazottja, és a rendelkezésre álló adatok szerint információkkal segítette az elkövetőket, valamint J. Lajos 51 éves veresegyházi lakost, akit bűnpártolással gyanúsítanak, mivel ő volt az, aki a rabláshoz használt fegyvereket elrejtette, valamint a rablásból származó pénz egy részét elszállította.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rablással kapcsolatban továbbra is körözi Pál Tibor Gyula 44 éves tokod-ebszőnybányai lakost, valamint Nagy Tibor Attila 30 éves budapesti lakost.

#alt#
Nagy Tibor Attila és Pál Tibor Gyula Fotó: PMRFK

A rendőrség kéri, hogy aki információkkal rendelkezik a keresettek hollétéről, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályát vagy a 112-es rendőrségi hívószámot.