Magdolna
19 °C
27 °C

Kiss Ernő már gyanúsított

Meggyógyult és kedden megjelent az ügyészségen Kiss Ernő rendőr-dandártábornok, az egykori XIII. kerületi rendőrkapitány. Az ittas vezetéssel és a hatóság félrevezetésével gyanúsított Kiss Ernő kocsiját több, összetört autó között találták meg üresen még 2007 novemberben.

Kihallgatta gyanúsítottként kedden az ügyészség Kiss Ernő dandártábornokot, akit ittas vezetéssel és hatóság félrevezetésével gyanúsítanak. A XIII. kerület volt rendőrkapitányának kocsiját 2007 novemberében találták meg összetörve. A kocsi több más autót ismegrongált.

Holló Gábor, Kiss Ernő ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta: korábban betegsége miatt nem jelent meg a dandártábornok a kihallgatásokon, de mivel meggyógyult, elment az ügyészségre az újabb idézést követően. Kiss Ernő fenntartotta korábbi vallomásait, vagyis hogy nem ő ült az autóban.

Az összetört autók (Fotók: Barakonyi Szabolcs)

Korábban a rendőrség jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, de végül bűncselekmény hiányában ezt megszüntettek. Ez a határozat még nem jogerős, mert azt a rendőrség nem küldte el a dandártábornoknak és ezért panaszt is tettek. Ezt az ügyészség elfogadta, emiatt még az is lehet, hogy ezt a nyomozást tovább folytatják. Előállhat az a helyzet, hogy a tábornok nem csak gyanúsított, hanem sértett is lesz az ügyben, tette hozzá Holló Gábor.

Kiss Ernő kocsiját több, összetört autó között találták meg üresen még 2007 novemberben. Nem sokkal később az internetre felkerült a dandártábornok állítólagos vallomása, ami szerint autóját egyik éjszaka ellopták a Budakeszi útról, és ő csak másnap délelőtt vette ezt észre, akkor értesítette a budapesti rendőrfőkapitányt. Ezután tudta meg azt is, hogy az autójával balesetet okoztak - legalábbis ez áll a vallomásában.

Kiss Ernő az incidensig a XIII. kerület kapitánya volt, de az ügy kirobbanása után leváltották. Kiss dandártábornok korábban a Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) főigazgatói posztját is betöltötte, onnan akkor kellett távoznia, amikor levizelte az ORFK Teve utcai épületét és eközben tetten érték.