Valér
-2 °C
0 °C

KISZ-light tábor Tatán

2002.09.09. 16:05
Szinte nulla politika, csinos lányok, jó hangulat - hozzávetőlegesen így lehet összegezni a Fiatal Baloldal hét végi tatai dzsemboriját, ahol olyan játékokkal szórakoztatták az ifjakat, mint a focirex, a sörvisli verseny vagy a tűzijáték.
Nem tudom milyen lehetett annak idején egy KISZ-tábor, de nagyjából hasonló, mint ez a tatai hétvége, a tó mellett. Annál is inkább vélelmezhető a hasonlóság, mert a programnak helyet adó terület, egykoron maga is KISZ-táborként funkcionált. Azután jött a rendszerváltás és alapítványi kézbe került a sok-sok faház és a buliaréna.

"Sziget-light"

Tekintse meg galériánkat
Klikk a képre
Sziget-light - jellemzi a rendezvényt a Blikkes kolléga, azután, hogy körbejártuk a hatalmas tábor felét. A szálláshelyül szolgáló faházak előtt ülnek a baloldali ifjak, zenét hallgatnak, kártyáznak, esetleg labdajátékokat játszanak, s persze napszaktól függetlenül sörös és borosüvegeket szorongatnak. A legjobb az egész táborban a "Büfé" feliratú italmérés, mely az egyik résztvevő szerint maga a Máltai Szeretetszolgálat a százforintos kommersz töményáraival.

Visszaszerzik Budapestet

De persze a Fiatal Baloldal szervezésében táborozó fiatalok nem csak isznak, vagy játszanak, hanem politizálnak is. Ez abban nyilvánul meg leginkább, hogy Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-jelöltet reklámozzák piros pólóikban, melyen a jelölt neve felett egy Budapest térkép látható a "reserved" felirattal.

Az új játék: Rexfoci

A tábor népszerű ügyességi játéka a "Rexfoci", mely egy futballlabdákkal játszható biliárd-klón. Van gomba, ami felborítható, mint az asztali rexben és vannak pontokat érő lukak, ahová dákók helyett lábbal kell bejuttatni a golyókat. Erről a játékszerről, az ötletgazda Kovács György azt mondja: a foci népszerűsítését szolgálja, s reményei szerint a cége által forgalmazott termékeket az új kormányzat is felkarolja majd.

Törzsfőnök, a szoci jelölt

Megjelentek még itt polgármester-jelöltek és képviselő-jelöltek is szép számmal, sőt maga a Törzsfőnök is, az egyetlen magyar állampolgárságú színesbőrű, aki indul a választáson. Az Index rögtönzött hajnali interjúján Törzsfőnök azt állítja, biztos a győzelmében Bácsalmáson, a 8500 lelkes kisvárosban, ahol régóta él már és szeretik is az emberek. Ennek szerinte az az oka, hogy egy tehenészetet vezet, ahol csaknem 50 helyinek ad munkát.

A táborban egyébként roppant ideális a programkínálat, mert a délelőtti órákban a reggelin kívül nincs más dolga az embernek, csak a regenerálódás, de délután is csak olyan "megerőltető" feladatok vannak, mint a sör-virsli verseny, aminek jó lett volna megismerni a menetét, de csendes pihenő okán sikerült lekésni, jól, éppúgy, mint a szocialista pártelnök fejtágítóját. Volt viszont utána gintonic tesztelés, Roy és Ádám fikázás, valamint Bon-Bonon ugrálás, na és persze megagagyi nosztalgia disco.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!