Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Pisztolyt adott a rendőr az agresszív öngyilkosjelöltnek

2004.06.03. 11:05
Öngyilkossági szándékkal fenyegetőző férfihoz riasztották a rendőröket Kecskeméten. A feldúlt férfi a kiérkező járőrökre támadt, és késével arra kényszerítette az egyik rendőrt, hogy adja át neki pisztolyát. .
Kedden este kilenc előtt érkezett telefonon bejelentés a kecskeméti rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy helybeli férfi feldúlt állapotban lakásáról a Széchenyi városban lévő Mária kápolna felé indult, hogy végezzen magával. Az ügyeletes tiszt a gépkocsizó járőrt a helyszínre irányította - áll a rendőrség csütörtökön kiadott közleményében.

Ahogy a járőr a helyszínre ért, a férfi az autó ajtaját kinyitotta, és a még bent ülő rendőr nyakához kést szorított, és pisztolyát követelte. A rendőr lassan elővette fegyverét, a pisztolyból a tárat észrevétlenül a gépkocsi padlójára ürítette, így csak üres fegyvert adott a támadónak.

A férfi a lőfegyvert a rendőrre szegezve hátralépett, kezéből a kést az autó tetejére tette. A rendőr kiugrott az autóból, és a pisztolyt ráfogó férfit leteperte és ártalmatlanná tette, miközben járőrtársa csőre töltött pisztollyal fedezte az akciót.

N. János 30 éves kecskeméti lakost az időközben megérkezett másik járőrpár segítségével megbilincselték, a zavart férfit mentővel kórházba szállíttatták. A parancsnoki vizsgálat szerint a rendőri intézkedés és a kényszerítő eszköz alkalmazása szükséges, törvényes és szakszerű volt - tájékoztatta az Indexet Hortobágyi István a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

N. János ellen a továbbiakban hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja az eljárást.