Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Macska riasztotta a rendőröket

2006.01.02. 16:12
Három évig tanította a rendőrségi gyorshívógomb használatára macskáját egy ohiói mozgássérült. A tréning eredményes volt, a jelek szerint a macska mentette meg a bajba került férfi életét.

Macskája mentette meg egy mozgássérült férfi életét Ohióban. A Gary Rosheisen számáról érkezett segélyhívás annak ellenére felkeltette a rendőrök érdeklődését, hogy senki sem szólt a kagylóba. A számot visszahívták, de senki sem vette fel a telefont.

A rendőrök járőrt küldtek Rosheisenhez, aki kiérkezésükkor magatehetetlenül hevert nappalija padlóján.

A csontritkulásban szenvedő Rosheisen kiesett tolókocsijából és egy enyhébb szélütés miatt egyensúlyát is elvesztette. A mozgássérült férfinak pont ilyen esetekre volt egy vészhívója, ezt azonban éppen nem tartotta magánál.

Ekkor azonban macskája megnyomta a telefonon a rendőrségi gyorshívót. "Tudom, hogy ez hihetetlenül hangzik" - mondta Patrick Daugherty rendőrtiszt, miután hiába keresett egyéb kézenfekvő magyarázatot a különös esetre.

A férfi három éve kapta macskáját, eredetileg azért, hogy az állat segítsen a vérnyomását csökkenteni. Rosheisen próbálta a cicust tanítani, hogyan kell hívni a 911-et, de nem volt biztos benne, hogy az oktatásból bármi is megragadt volna az állat agyában. A telefonon 12 különböző gomb van, ezek közül az egyik hívja a rendőrséget. "Ő az én hősöm"- lelkendezett a férfi.