Árpád
-2 °C
4 °C

Kivégezhetik a fülöp-szigeteki cselédlányt Kuvaitban

2008.04.01. 14:40
Halálra ítélték azt a fiatal fülöp-szigeteki cselédlányt Kuvaitban, aki elvágta munkaadója 7 éves gyermekének torkát, de végezni próbált másik két aprósággal is. Az ítélet akkor végrehajtható az emír is aláírja az ítéletet.

Megerősítette a kuvaiti Legfelsőbb Bíróság annak a fülöp-szigeteki nőnek a halálos ítéletét, aki cselédlányként dolgozott egy kuvaiti családnál, majd tavaly januárban elvágta munkaadója 7 éves fiának torkát. A bíróság szerint meg akarta ölni a kisfiú bátyját és nővérét is, de csak megsebesítette őket, mielőtt kiugrott a második emeleti lakás ablakából.

A fülöp-szigeteki kormány szóvivője közölte, hogy küzdeni fognak a nő életének megmentéséért.

A nőt, aki fél éve dolgozott Kuvaitban a gyilkosság előtt, May Membrini-ként említi a bírósági ítélet, de nem biztos, hogy ez az igazi neve is. A rendőrség szerint összeveszett a családfővel, és bosszúból fordult a gyerekek ellen.

A halálos ítéletet, amely Kuvaitban akasztást jelent, akkor hajtják végre, ha azt az emír aláírja. Tavaly decemberben az Öböl-menti olajmonarchia vezetője egy másik fülöp-szigeteki nő halálos ítéletét életfogytiglanra változtatta. Őt munkaadója megöléséért ítélték el.

Több mint 70 ezer fülöp-szigeteki, köztük 60 ezer nő dolgozik, többségükben cselédként Kuvaitban. Munkajogi és emberi jogi csoportok szerint kevesebb mint 200 dollárt kapnak havonta, és sokszor embertelenül bánnak velük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?