Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Hibás rácsok miatt zuhanhatott ki a turista

2005.04.26. 10:38
Halált okozó veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást indított a rendőrség annak a német turistának az ügyében, aki március középén kizuhant a budapesti K+K Hotel Opera ötödik emeleti erkélyéről és azonnal meghalt.

A napokban kézhez kapott szakértői jelentés egyértelműen kimondja, hogy a szálló franciaerkélyének védőrácsát nem a magyar előírások szerinti távolságban és módon rögzítették - írja a Magyar Hírlap.

Rossz volt a zárnyelv

A szakértő szerint a szoba erkélyablakát csak bukó állásban használhatták a vendégek. A német turista szobájában azonban a kinyitást akadályozó zárnyelv nem az előírt állásban volt, így a vendég különösebb erőfeszítés nélkül is kinyithatta. Ezek a tényezők vezethettek oda, hogy német turista kiléphetett az erkélyre, ahonnan a védőkorlátot kiszakítva a mélybe zuhant.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a Budapesti Rendőr-főkapitányság rövidesen tanúként idézi be a szálloda vezetőit és az építkezés kivitelezőit, mert szeretnék kideríteni, hogy az építtető cég miért nem jelezte, hogy a tervekben feltüntetett védőrács nem felel meg a hazai követelményeknek. A rendőrség azt is tisztázni szeretné, hogy ki nyitotta ki utoljára a kulccsal zárható erkélyajtót, s ki felejtette el megfelelően lezárni. Ezután próbálják megállapítani, hogy kiket és milyen arányban terhel büntetőjogi felelősség.

A rendőrség a szállót tájékoztatja a szakvéleményről, ennek nyomán feltehetően át kell alakítani a kilépőerkélyek védőrácsát. A szálloda igazgatója nem reagált a napilap megkeresésére.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft