Benedek
-4 °C
5 °C

Leszámolás a Kőbányai úton

2004.06.20. 00:44
Két embert öltek meg szombat este Budapesten, a józsefvárosi piacnál. A kínaikat lelövő kínait már azonosította a rendőrség.
#alt#A Józsefvárosi Piaccal szemben, a Kőbányai út 21. szám alatti házban egy férfi nyakát elvágták, míg a 23. szám előtt egy másik férfit fejbelőttek. Az Index információi szerint a gyilkosságokban személyesen érintett a hazai kínai maffia egyik vezetője is - bár azt egyelőre nem sikerült megtudnunk, hogy tettesként vagy áldozatként - , az ügy hátterében azonban mégsem leszámolás áll.

Ellentmondó hírek

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján szombat este 22 óra 45 perc körüli időben egy, a Budapest VIII., Kőbányai úton lévő internet-bárban szóváltást követően egy feltehetően kínai férfi egy másik kínaira többször pisztollyal rálőtt - áll a Havaria információival némiképp ellentmondó nyilatkozat az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján.

Az Index helyszíni értesülései szerint a 25 év körüli kínai férfiak két csoportja a Kőbányai út 21-es házszám alatt lévő Ganz irodaházból átalakított üzletház második emeletén, egy internet-bárban személyes jellegű szóváltásba keveredett, melyet az egyik fél azzal zárt le, hogy elvágta vitapartnere torkát. Ezt követően a helyszínről menekülni próbáló tettest az áldozat társaságában lévők üldözőbe vették, majd a 23-as házszám előtti parkolóban egy fejlövéssel végeztek vele. Szemtanúk szerint egy társát szintén lövés érte a combján, neki azonban sikerült elmenekülnie. A fejbelőtt férfi azonnal meghalt, míg az elvágott torkú áldozat a mentők helyszínre érkezéséig elvérzett.

Az eddigi információk szerint egy Suzuki gépkocsival menekültek el a helyszínről, a rendőrök nagy erőkkel keresik őket.

A tények

#alt#Az Index kérdésére, a BRFK kommunikáció osztályán Bartha László százados elmondta, hogy mindkét áldozattal lőfegyver végzett, de nem tudnak arról, hogy harmadik személyt is találat ért volna. A nyomozás jelenlegi szakaszában a rendőrség szintén megerősítette, hogy a gyilkosságok hátterében nem alvilági leszámolás, hanem személyes konfliktus áll.

Bartha László elmondta, hogy az egyik áldozat 27, míg a másik 33 éves volt, és mindketten kínai állampolgárok voltak, akik ideiglenes tartózkodási engedéllyel tartózkodtak Magyarországon.

A személyi és tárgyi bizonyítékok, valamint a tanúvallomások alapján a rendőrség azonosította azt a kínai férfit, akit a szombat esti, két halálos áldozatot követelő lövöldözéssel gyanúsítanak - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) honlapján. A 29 éves kínai állampolgárságú budapesti lakos ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) országos elfogató parancsot adott ki.