Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Nem szerelnek le rendőrök a szabaduló bűnözők miatt

2008.09.17. 09:15
Egyes értesülések szerint a Fekete Sereg és a Koszi-klán szabaduló tagjai veszélyt jelenthetnek a rendőrökre.

Nem szerelnek le rendőrök azért, mert a következő hetekben két veszélyes bűnözői csoport tagjai is szabadulnak, mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány a Napkelte műsorában. A büntetőperek elhúzódása miatt a Fekete Sereg és a Koszi-klán négy tagja szabadulhat, mivel letelik a három év, amig maximálisan előzetes letartóztatásban tarthatóak.

Bencze a felröppent pletykákat cáfolva azt mondta, a rendőrök nem fontolgatják leszerelésüket. A rendőrség, amennyiben úgy látja, hogy a nyomozók biztonsága veszélyben forog, megteszi a kellő lépéseket.

Bencze szerint amúgy változtatni kéne a bírósági gyakorlaton az ilyen bonyolult maffiaügyekben, mivel a vádlottaknak sok lehetősége van az időhúzásra, így a szabadulásra. A szabaduló bűnözük egyébként Bencze szerint "vélhetően" házi őrizetbe kerülnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?