Mátyás
-6 °C
1 °C

Verik a társasházi közös képviselőket

2004.12.15. 17:15
Egyre gyakrabban verik a társasházi közös képviselőket a költségek miatt feldühödött lakók. Ma már nem ritka, hogy a közös képviselő biztonsági őrökkel érkezik a társasházi közgyűlésre, nehogy baja essen, nyilatkozta az InfoRádiónak Langer Iván, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke.

A 2004-es év a társasházak életében a durvuló hangnem jegyében zajlott, számolt be az Inforádiónak tapasztalataikról a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke. Langer Iván szerint ennek a tisztázatlan jogszabályi környezet, a forráshiány is az oka, valamint az, hogy a társasházi lakók egyre inkább "leeresztőszelepként" használják a közgyűlést.

Természetesen a képviselők is hibáznak olykor. Amikor a főváros tavaly eldöntötte, hogy 36 százalékkal emeli a csatornadíjat, akkor arra az volt a lakók reakciója, hogy a közös képviselő emeli a díjat, tehát a felkészületlenebb közös képviselők néha nem jól kommunikálnak a lakókkal, véli a szövetség elnöke.

Ezek az atrocitások egészen elfajulhatnak, többször előfordult már, hogy a tulajdonostársak leköpték egymást a kögyűlésen, ami régen nem nagyon fordult elő. Volt már hogy rendőrt kellett hívni a parázs hangulat miatt, de az is megesett már, hogy a saját biztonságáért aggódó közös képviselő biztonsági őrrel együtt érkezett a közgyűlésre, mert korábban megverte az egyik lakó.

Némely gyűlés úgy nézett ki mint egy Fradi-Újpest meccs, ami tettlegességig fajult, egészen extrém eset volt amikor lövés is dördült, említette Langer Iván az InfoRádióban. A Közraktár utcai társasház gyűlésén tavaly lelőtt közös képviselő hölgy az incidens óta tolószékben él, az elkövető 80 éves idős úr pedig az InfoRádió értesülései szerint a rendőrségi eljárás ideje alatt elhunyt.