Emma
9 °C
26 °C

Kétszázezer forintra büntették Kulcsár Attilát

2006.11.27. 09:46
Betegségre hivatkozva nem ment el Bácskai János büntetőperére a tanúként beidézett Kulcsár Attila. Mivel az álbróker nem hozott orvosi igazolást, pénzbírságra ítélték.

Kétszázezer forint pénzbírsággal sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa Kulcsár Attilát hétfőn, amiért nem jelent meg a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt tanúként Bácskai János a maffiaellenes központ korábbi vezetőjének hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt indult büntetőügyének másodfokú tárgyalásán.

Kulcsár előre jelezte távolmaradását, betegségre hivatkozott. Orvosi igazolást azonban nem hozott, ezért a bíró pénzbírságra ítélte. Amennyiben a tanú nem fizeti meg a 200 ezer forintos büntetést, "ötezer forint per napi tételként" elzárás - összesen 40 nap börtön - vár rá.

Kulcsár távolmaradása miatt elhalasztották a tárgyalást. A Bácskai elleni másodfokú tárgyalás októberben kezdődött, ekkor döntöttek az új bizonyítási eljárásról, illetve Bácskai és Kulcsár újbóli szembesítéséről is.

A Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa februárban első fokon egy év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte Bácskai Jánost, valamint mellékbüntetésként döntött a vádlott lefokozásáról. A döntés ellen a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, míg a vádhatóság tudomásul vette azt.