Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Füstszag miatt kényszerleszállás Ferihegyen

2006.09.07. 00:37
Alig három óra alatt három repülőgép hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen, műszaki problémák és furcsa szagok miatt.

Három repülőgép, köztük a Malév két menetrendszerinti járata hajtott végre kényszerleszállást a Ferihegyi repülőtéren szerda este, alig néhány óra leforgása alatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a Malév 566-os számú, Budapestről Zürichbe tartó, valamint a 603-as számú, Brüsszelből Budapestre tartó járata hajtott végre sikeres kényszerleszállást Ferihegyen.

Tele kerozinnal

A Malév zürichi járata - fedélzetén 75 utassal - 18 óra 30 perckor szállt fel Budapesten. A Fokker-70-es típusú repülőgép 3,5 tonna üzemanyaggal volt feltöltve. Mivel a repülőgép jobb futóműve a felszállás után nem csukódott vissza, az irányítótorony a készenléti állapotot 19.18-kor kényszerhelyzetté módosította és visszafordította a járatot, amely végül rendben leszállt. A Fokker-70-est megjavították, és 21 óra 20 perckor ismét útnak indították Ferihegyről.

A Brüsszelből Budapestre tartó Boeing-737-es típusú repülőgépről annyit tudni, hogy fékszárnyhiba miatt hajtott végre kényszerleszállást este tíz óra után. A fővárosi tűzoltóságot 22 óra 23 perckor riasztották, amely nagy erőkkel indult a repülőtérre, de még útközben visszarendelték az egységeket, mivel a járat rendben leszállt, épségben landolt.

Füstbe ment

Az OKF ügyeletesének tájékoztatása szerint a két Malév-járat között egy kisebb, két-három személyes repülőgép is sikeres kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen. Erről a repülőről annyit lehet tudni egyelőre, hogy a pilóták füstszagot éreztek, és ezért kértek engedélyt a leszállásra. A repülőtéri tűzoltóság átvizsgálta a gépet, de nem talált tűzre utaló nyomot.