Mária
18 °C
28 °C

Kényszerleszállt Ferihegyen egy Malév-gép

2007.10.05. 13:54
Nem sokkal indulása után visszafordult a Malév Budapest-New York járata, mert a pilóta az egyik hajtóműnél hibát észlelt. A repülőgép sikeresen hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen, a fedélzeten utazó 123 utas délután indulhat el New York-ba.

Negyedórás repülés után visszafordult a Malév Budapest-New York járata pénteken a déli órákban - mondta Németh Krisztina, a légitársaság sajtóosztályának vezetője az MTI-nek. A kényszerleszállás rendben ment, senki nem sérült meg. A gépen 123 utas és 9 fős személyzet tartózkodott - mondta a sajtóosztály vezetője.

A Boeing 767-es kapitánya azt követően döntött a visszafordulás mellett, hogy a műszerek hibát jeleztek az egyik hajtóműnél, füstöt vagy tüzet nem észleltek - tette hozzá.

Az utasok egy másik Malév-géppel a kora délutáni órákban indulhatnak újra el Ferihegyről. A várakozó utasok kártérítést nem, ételt és italt viszont kapnak - közölte Németh Krisztina. A Boeing 767-es széles törzsű gépet hosszabb távokra használja a légitársaság. A nyári menetrend szerint a Malév minden nap repül az amerikai városba.