Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Kölnben békésen zajlik a melegkarnevál

2008.07.06. 10:50
Az 1969-ben New York-ban brutális rendőrtámadás áldozatává vált homoszexuálisok emlékét idézi a Kölnben megrendezett melegkarnevál. A 3 napos fesztiválon számottevő atrocitás nem történt.

Vasárnap érkezik csúcspontjához Kölnben a harmadik napja tartó homoszexuális utcafesztivál. Lévén a dómváros a németországi karneválok fellegvára, a szervezők idén is több ezer jelmezes résztvevő felvonulására számítanak a Chritopher Street Day-en (CSD).

Az 1969-ben New York-ban brutális rendőrtámadás áldozatává vált homoszexuálisok emlékét idéző - számos európai metropoliszban megrendezett - leszbikus-meleg szolidarítási demonstrációnak sehol sincs annyira karneváli hangulata, mint Németország negyedik legnagyobb városában.

"Vasárnap az egész CSD-parádé mozgásba hozza a várost. Ilyenkor júliusban előkerülnek a farsangi kosztümök és szexuális beállítódástól függetlenül ünnepeljük az életet" - mondta a német rádióban vasárnap délelőtt a kölni CSD egyik szervezője.

A vasárnap estig tartó, zenés-táncos három napos programsorozat eddig számottevő atrocitás nélkül zajlott le, a rendezvények biztonságáról több ezer egyenruhás és önkéntes gondoskodik.