Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Hat évet kapott az élettársát agyonklopfoló asszony

2005.01.11. 14:31
Jogerősen börtönbüntetésre ítélték azt az asszonyt, aki két éve veszekedés közben egy klopfolóval agyonverte élettársát.

Jogerősen hat éves börtönbüntetésre ítélték és tíz évre eltiltották a közügyektől azt a gyomaendrődi asszonyt, aki húsklopfolóval agyonverte élettársát. A Szegedi Ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Békés Megyei Bíróság első fokon hozott ítéletét.

Az ítélet szerint a büntetlen előéletű 67 éves Balázs Károlyné és élettársa, Cs. István 2003. szeptember 2-án délelőtt a férfi tulajdonában lévő házban fejenként megittak egy liter bort és egy deci pálinkát, majd összevesztek. Vita közben az asszony a konyhaszekrényből elővett egy húsklopfolót, és azzal fenyegette meg a sértettet, hogy "agyonklopfolja, ha nem engedi el a lábát". Ezt követően a klopfolóval többször, legalább 22 alkalommal megütötte a férfit, majd a véres konyhai eszközzel kiment az utcára, és a szomszédasszonyának elújságolta, hogy a klopfolóval fejen ütötte élettársát. A szomszéd telefonon értesítette a sértett testvérének házastársát, aki szólt a rendőrségnek.

A férfi, noha az elszenvedett sérülései miatt megfelelő és szakszerű gyógykezelésben részesült, pár nappal később meghalt.