Gusztáv
-4 °C
1 °C

Klopfolóval verte agyon anyját

2005.11.21. 17:04
Klopfolóval, kávéfőzővel ütötte, majd egy vasalózsinorral fojtotta meg anyját egy 17 éves mátranováki lány. A különösen kegyetlen gyilkosságért első fokon 13 év 10 hónapra ítélték.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte 13 év 10 hónap börtönre a Nógrád megyei bíróság azt a 17 éves mátranováki lányt, aki 21 éves barátjával együtt megölte édesanyját. A fiút 14 év fegyházbüntetésre ítélte a megyei bíróság. Az ítélet nem jogerős.

A vádlottak és védőik a minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbeztek, az ügyész pedig három napot tart fenn arra, hogy bejelenti-e fellebbezését.

A vádirat szerint a pár különös kegyetlenséggel ölte meg múlt év nyarán az 57 éves mátranováki asszonyt, akivel a lány kapcsolata apja halála után romlott meg. Az akkor 16 éves, jól tanuló, két nyelvet beszélő lányt édesanyja már rendszeresen verte "rocker életvitele" miatt, de lánya rábeszélésére albérletbe adta barátjának a már nem lakott lakótelepi lakásukat.

A gyilkosság napján, augusztus 12-én a lakbérért ment az asszony, akit a lakásban lánya lefogott, barátja pedig húsklopfolóval ütötte fején és homlokán, majd a szabadulni igyekvő asszonyt késsel szurkálták meg és kávéfőzővel ütötték. Végül vasalózsinórt kötöttek a nyakára, amit két oldalról teljes erővel húztak, amíg meg nem győződtek arról, hogy meghalt.

A holttestet nem tudták elvinni a negyedik emeleti lakásból, ezért mésszel öntötték le, hogy később könnyebben megszabadulhassanak a holttest maradványaitól. A lány és barátja az emberölést követően elsőként az asszony bankkártyájáról vett le nagyobb összeget.