Akna ölt meg egy munkást Izsákon

2006.06.01. 14:00
Nyílt mellkasi sérülésekkel szállítottak kórházba egy munkást egy Izsák határában álló lőszerraktárból. A férfi egy gyalogsági aknát szerelt szét, amikor az felrobbant és csuklóból leszakította a kezét. A munkás a kórházba szállítás után meghalt.

Akna szakította le egy munkás kézfejét Izsák külterületén, egy volt katonai objektumban. A kecskeméti mentők az Uzovics-telepről a kecskeméti kórházba vitték a férfit. A baleset egy volt katonai objektumban történt, ami jelenleg a HavariaPress értesülései szerint lőszerraktárként üzemel.

Az eddigi adatok szerint a honvédséggel szerződésben álló egyik cég polgári munkásai gyalogsági aknákat szereltek szét. Eközben azonban az egyik akna felrobbant, és letépte az egyik férfi kezét.

Szét akarta szerelni

Az MTI szerint az egykori laktanya az állami vagyonkezelő tulajdonban van, de egy magáncég bérli, melynek tevékenységi körébe az őrzés mellett katonai eszközök szétszerelése is tartozik - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az üzemben a fiatalember a harckocsi taposóaknát akarta hatástalanítani és szétszedni, amikor a robbanás bekövetkezett - mondta Hortobágyi István őrnagy. A Havaria úgy tudja gyalogsági akna robbant.

A szerencsétlenül járt ember nyílt mellkasi sérüléseket is szenvedett, nem sokkal később pedig meghalt. A tragédia pontos körülményeit a hatóságok tűzszerész szakértők és munkabiztonsági szakemberek bevonásával vizsgálják.

Az Index megkeresésére a mentők még nem tudtak részletekről beszámolni.

A múlt héten, Szolnokon, egy gyakorlat során robbant fel egy lőszer egy tiszt kezében, aki nem sokkal élte túl a balesetet, és kórházba szállítás után meghalt.

  • Tippek
  • Személyi kölcsön