Ödön
1 °C
11 °C

Lezuhant egy utasszállító repülő Kongóban

2008.04.15. 16:36
Felszállás közben lezuhant, majd kigyulladt egy repülő Kongóban, a CNN legalább 78 halálos áldozatról számolt be. A Kongói Demokratikus Köztársaság repülésbiztonsági mutatói a világon a legrosszabbak.

Felszállás közben lezuhant egy utasszállító repülő a Kongói Demokratikus Köztársaságban kedd délután. A kelet-kongói Goma település repülőterének illetékesei szerint sok halott lehet. A CNN hírtelevízió 78 áldozatról tud.

"Ez egy utasszállító volt sok emberrel a fedélzetén" - mondta a helyi repülésbiztonsági tiszt. "Megpróbálunk mindent megtenni, de a repülő lángol" - tette hozzá. A hatóságok attól tartanak, hogy a Hewa Bora elnevezésű magán légitársaság gépe felrobban.

A CNN által DC-9-es típusúnak nevezett repülő Gomából a kongói fővárosba, Kinshasa-ba indult helyi idő szerint délután fél háromkor, amikor a kifutópálya és egy közeli lakópark között lezuhant.

A Kongói Demokratikus Köztársaság repülésbiztonsági mutatói a világon a legrosszabbak. 2007-ben nyolc repülő zuhant itt le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?