Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Segélyt szállító gép zuhant le Kongóban

2008.09.02. 12:28
Humanitárius segélyeket szállító repülőgép zuhant le a Kongói Demokratikus Köztársaság (a korábbi Zaire) hegyvidékén. A gépen 17 ember tartózkodott, 15 utas és kétfőnyi személyzet.

A gép Kisangani városágból Bukavuba repült hétfőn, és leszállás közben szakadt meg vele a kapcsolat. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

A mentőcsapatok kedden az északnyugat-kongói Bukavu városától mintegy 15 kilométerre, hegyvidéki terepen találták meg a gép roncsait.

Kongói tisztségviselők szerint a mentőhelikopternek mindeddig nem sikerült leszállnia a katasztrófa helyszínén, így nem tudni, vannak-e a balesetnek túlélői.

A 19 üléses Beechcraft repülőgépet a kongói segélyszervezeteket kiszolgáló Air Serv International (ASI) nevű, amerikai székhelyű vállalat bérelte.