Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Mudura: Beperelem az államot, ezért a szemét húzásért

2003.12.06. 21:12
A magyar hatóságok zárolták Mudura Sándor romániai magyar vállalkozó részvénytársasága vagyonának egy részét. A K&H Bank VIP-listáján szereplő üzletembert eddig tanúként hallgatták ki. Mudura közölte. perelni fog.
Tanúként hallgatta ki a rendőrség Mudura Sándor romániai magyar vállalkozót a K&H brókercégének ügyével kapcsolatban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szombaton.

Garamvölgyi László elmondása szerint Mudura Sándor szerepelt a K&H Bank úgynevezett VIP-listáján. Hozzátette: a listán szereplő mintegy 200 személyhez hasonlóan idézték be tanúnak a vállalkozót is.

Perelni fog

Az RTL Klub televízió szombat esti hírműsora szerint a magyar hatóságok zárolták a Mudura Sándor résztulajdonában lévő, a fia által vezetett magyarországi Ramexa Rt. vagyonának egy részét. Mudura Sándor a hírműsorban azt mondta, felháborítja ez az eljárás.

"Be fogom perelni a magyar államot az aljas, szemét húzásért" - fűzte hozzá.

Csak a gyanúsítottak vagyonát zárolták

Garamvölgyi László az MTI-vel közölte: nem tud a romániai vállalkozó számlájának zárolásáról. Hozzátette, a hatóságok az ügyben gyanúsítottként szereplő személyek vagyonát zárolták. A szóvivő elmondása szerint ezekben az esetekben a bírósági végrehajtók járnak el.

Kulcsár is tulajdonos

Kulcsár Attilának kell, hogy legyen tulajdonrésze a nagyváradi bevásárlóközpontban - állítja Mudura Sándor, Románia 100 leggazdagabb emberének egyike. A vállalkozó - aki felerészben maga is tulajdonosa a Lotus Market Plázának - azt állítja, hogy a másik tulajdonos mögött valójában a brókerbotrány főszereplője áll. A rendőrség szóvivője szerint feltérképezték Kulcsár üzletrészeit, ám konkrétumokat egyelőre nem mondanak.