Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Öt embert késelt meg a londoni ámokfutó

2004.12.23. 13:51
Ámokfutót üldöz a londoni rendőrség. A tanúvallomások szerint egy vörös kocsival közlekedő, harmincas, közel-keleti férfi egy óra alatt öt embert késelt meg az Edmonton kerületben. Egy férfit már őrizetbe vettek.

Egy férfit megölt, négyet életveszélyesen megsebesített egy késelő Londonban. Az ámokfutó négy sebesült áldozatát válságos állapotban szállították kórházba, jelentette a BBC.

A londoni mentőkhöz helyi idő szerint reggel nolc óra húszkor érkezett az első riasztás, az Edmonton Green metróállomás mellett egy kritikusan sérült huszonkilenc éves férfit találtak. Fél óra múlva egy férfit, újabb negyed óra múlva egy nőt kellett kórháza szállítani a környékről. A negyedik riasztás négy percen belül érkezett, kilenc óra huszonhétkor pedig megtalálták az első halálos áldozatot is, írja a BBC.

A rendőrség ámokfutóra kezdett gyanakodni. A tanúvallomások alapján egy vörös autóban körbefurikázó férfira gyanakszanak, aki látszólag találomra szedi áldozatait. A késelő a szemtanúk szerint harmincas, török vagy közel-keleti férfi. A BBC értesülései szerint a rendőrök egy embert őrizetbe vettek az esettel kapcsolatban.