Árpád
-2 °C
4 °C

Hatalmas fegyverfogás Nagy-Britanniában

2006.09.13. 11:14
Rivális drogbandák másfél évvel ezelőtti háborúja után indult nyomozást zárt le nagy erőkkel végrehajtott rajtaütéssel a Scotland Yard. A rendőrök több száz fegyvert foglaltak le Kent grófság egyik falujában.

Több száz lőfegyvert foglalt le a brit rendőrség egy Kent grófságbeli faluban, ahol a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos gyilkosságok ügyében vizsgálódott. Az arzenált kézi lőfegyverek, valamint automata és félautomata fegyverek alkották.

Az ügyben letartóztattak egy 55 éves férfit tiltott fegyverkereskedelem gyanújával. A házkutatások egy nagyobb akciót zártak le, aminek az volt a célja, hogy felderítse a londoni bűnözői körök fegyverellátásának forrását.

A Scotland Yard hajnal hatkor, harminc rendőrrel cspott le a fegyverkereskedőre. A Guardian értesülései szerint a nap folyamán további rajtaütések várhatóak.

A mostani leleplezéshez vezető nyomozást 18 hónapja indították, amikor Észak-Londonban többen is meghaltak rivális drogbandák háborújában. A rendőrség közleménye szerint a hajnali fogás bizonyosan emberéleteket menthet meg.

A kenti akcióval egyidőben az amerikai rendőrség New Jersey-ben razziázott, közölte a Scotland Yard, de részletekbe nem bocsátkozott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?