Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Hatalmas fegyverfogás Nagy-Britanniában

2006.09.13. 11:14
Rivális drogbandák másfél évvel ezelőtti háborúja után indult nyomozást zárt le nagy erőkkel végrehajtott rajtaütéssel a Scotland Yard. A rendőrök több száz fegyvert foglaltak le Kent grófság egyik falujában.

Több száz lőfegyvert foglalt le a brit rendőrség egy Kent grófságbeli faluban, ahol a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos gyilkosságok ügyében vizsgálódott. Az arzenált kézi lőfegyverek, valamint automata és félautomata fegyverek alkották.

Az ügyben letartóztattak egy 55 éves férfit tiltott fegyverkereskedelem gyanújával. A házkutatások egy nagyobb akciót zártak le, aminek az volt a célja, hogy felderítse a londoni bűnözői körök fegyverellátásának forrását.

A Scotland Yard hajnal hatkor, harminc rendőrrel cspott le a fegyverkereskedőre. A Guardian értesülései szerint a nap folyamán további rajtaütések várhatóak.

A mostani leleplezéshez vezető nyomozást 18 hónapja indították, amikor Észak-Londonban többen is meghaltak rivális drogbandák háborújában. A rendőrség közleménye szerint a hajnali fogás bizonyosan emberéleteket menthet meg.

A kenti akcióval egyidőben az amerikai rendőrség New Jersey-ben razziázott, közölte a Scotland Yard, de részletekbe nem bocsátkozott.