Árpád
-2 °C
3 °C

Szívinfarktusban halt meg Knut gondozója

2008.09.24. 12:00
A bébikorában mesterségesen táplált jegesmedve, Knut önfeláldozó gondozójaként 2006 decemberében közismertté lett férfit egész Németország gyászolja. Kivéve Knutot, aki valószínűleg mit sem sejt.

A berlini állatkert hétfőn váratlanul elhunyt állatápolója Thomas Dörflein szívinfarktusban vesztette életét. A világhírű berlini állatkertben negyedszázadon keresztül volt állatgondozó Thomas Dörflein. A most 20 hónapos jegesmedve, Knut pótpapájaként vált Németország határain túl is ismertté a szerény férfi. A hófehér bocsot kezdetben két óránként, cumisüvegből táplálta, így hosszú hetekig alvásra is alig jutott ideje.

Knut szerette gondozóját

A 44 éves állatkerti munkatárs holttestére hétfőn bukkantak rá berlin-wilmersdorfi bérlakásában. A rendőrség mind az öngyilkosságot, mind az idegenkezűséget kizárta a váratlan halállal kapcsolatban. Dörflein boncolása beigazolta a hatóság véleményét. Az orvosok megállapították, hogy szívinfarktus végzett vele - írják a szerdai berlini újságok. Korábban a sajtóban azt feltételezték, hogy az érzékeny lelkű gondozó belebetegedett a bánatba, mivel az állatkert igazgatója megtiltotta, hogy Knuttal játszadozzon.

A napokban virágcsokrok, levelek, gyertyák árasztották el a berlini állatkert jegesmedve kifutójának környékét. Klaus Wowereit berlini főpolgármester személyesen beszélt Thomas Dörflein édesanyjával jelezve, hogy az egész német főváros osztozik gyászában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?