Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Szívinfarktusban halt meg Knut gondozója

2008.09.24. 12:00
A bébikorában mesterségesen táplált jegesmedve, Knut önfeláldozó gondozójaként 2006 decemberében közismertté lett férfit egész Németország gyászolja. Kivéve Knutot, aki valószínűleg mit sem sejt.

A berlini állatkert hétfőn váratlanul elhunyt állatápolója Thomas Dörflein szívinfarktusban vesztette életét. A világhírű berlini állatkertben negyedszázadon keresztül volt állatgondozó Thomas Dörflein. A most 20 hónapos jegesmedve, Knut pótpapájaként vált Németország határain túl is ismertté a szerény férfi. A hófehér bocsot kezdetben két óránként, cumisüvegből táplálta, így hosszú hetekig alvásra is alig jutott ideje.

Knut szerette gondozóját

A 44 éves állatkerti munkatárs holttestére hétfőn bukkantak rá berlin-wilmersdorfi bérlakásában. A rendőrség mind az öngyilkosságot, mind az idegenkezűséget kizárta a váratlan halállal kapcsolatban. Dörflein boncolása beigazolta a hatóság véleményét. Az orvosok megállapították, hogy szívinfarktus végzett vele - írják a szerdai berlini újságok. Korábban a sajtóban azt feltételezték, hogy az érzékeny lelkű gondozó belebetegedett a bánatba, mivel az állatkert igazgatója megtiltotta, hogy Knuttal játszadozzon.

A napokban virágcsokrok, levelek, gyertyák árasztották el a berlini állatkert jegesmedve kifutójának környékét. Klaus Wowereit berlini főpolgármester személyesen beszélt Thomas Dörflein édesanyjával jelezve, hogy az egész német főváros osztozik gyászában.