Viola
-6 °C
0 °C

Várandós asszony a kápolnásnyéki baleset áldozata

2003.08.13. 11:33
Előzés közben fának csapódott egy román rendszámú Alfa Romeo Kápolnásnyék közelében. Az autó hátsó ülésén utazó három nő közül kettő meghalt, a harmadikat kritikus állapotban szállították kórházba. Az egyik áldozat két-három hetes terhes volt.
Két fiatal nő, egyikük várandós, vesztette életét Kápolnásnyék közelében a hetvenes úton, mikor autójukkal fának rohantak.

A 7-es főúton egy külföldi Alfa Romeo előzési manőverbe kezdett öt utasával, de román sofőrje elveszítette uralmát a kocsi felett. Balra lesodródott és előbb egy nagy fűzfának, majd több kisebbnek csapódva állt meg.

Kritikus állapotban

A hátsó ülésen utazó három hölgy közül kettő a helyszínen meghalt. Úgy tudjuk, hogy az egyik - pest megyei - nő állapotos, néhány hetes terhes volt. A hátul utazó harmadik utast kritikus állapotban szállították a székesfehérvári Szent György kórházba.

Az autó sofőrje és elől ülő utasa is gyakorlatilag karcolás nélkül szállt ki a roncsokból.

Torlódás

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat félpályára szorították. Jelenleg torlódásra kell számítani, ezért a rendőrség arra kér mindenkit, hogy akinek nem feltétlenül fontos, kerülje el a 7-es főút Kápolásnyék és Pettend közötti szakaszát.

A baleset pontos körülményeinek tisztázására és a felelősség megállapítására a rendőrség szakértői vizsgálatot kezdeményezett.