Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Kövekkel védték meg ittas rokonukat

2004.12.17. 14:39
Egy rendőr megsérült, hat személyt pedig őrizetbe vettek az edelényi rendőrök, amikor egy vélhetően ittas autóvezető igazoltatását próbálta kivédeni a csaknem száz fős rokonság.
A járőrök egy Lada vezetőjét akarták igazoltatni, és mivel felmerült a gyanú, hogy ittasan vezet, felszólították, hogy fújjon a szondába.

A közúti ellenőrzésnek induló akció a szóvivő beszámolója szerint verekedésbe torkollott, mert a csetepaté zajára összesereglettek az igazoltatott férfi rokonai, s a dühöngő tömeg a rendőri felszólítás ellenére sem hagyta abba a kövek dobálását, sőt némelyikük a rendőrök megölésére biztatott.

A törzsőrmester szolgálati fegyverét tűzkész állapotba helyezte és újra felszólította a rokonokat, hogy hagyják abba a verekedést. A tömeg csak ennek hatására visszakozott, s így sikerült előállítani a Lada vezetőjét.

A kövekkel támadó, 70-90 tagú csoportból a rendőrség hat nőt őrizetbe vett, és ellenük eljárást indított hivatalos személy elleni, csoportosan elkövetett erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt.