Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Megkerültek az ellopott koalák

2000.12.29. 12:59
A San Francisco-i rendőrség megtalálta a szerdán ellopott koalákat. A hírügynökségek jelentése szerint nagyon ,,furcsa esetről" van szó, nem tudják miért lopták el a tinédzserek az egyenként 10 ezer dollárt érő állatokat.
Szerdán szomorú reggelre ébredtek a San Francisco-i állatkert munkatársai: eltűnt ketrecéből két ritka koala maci, a hétéves Leanne és a tizenöt éves Pat. Az állatkert munkatársainak aggodalma indokolt volt, a koalák friss eukaliptuszlevéllel táplálkoznak, ezek hiányában egy héten belül elpusztulhattak volna. Ugyanakkor a koala macik az egyedüli állatok, akik stressz miatt is meghalhatnak, s nem szeretik, ha sokat babusgatják őket, az egyedüllétet kedvelik.

Tinédzserek lopták el a koalákat

Ko-ko-ko-koalamaci
A rendőrségnek azonban viszonylag hamar, csütörtökön reggel sikerült visszaszerezni az állatokat, miután egy névtelen telefonáló jó tippet adott. A macikat egy San Francisco-i lakásban találták meg, és két tinédzsert - egy 15 és egy 17 éves fiatalt - tartóztattak le a koalák ellopása miatt.

A rendőrség feltételezése szerint az egyenként 10 ezer dollárt érő állatokat a feketepiacon akarták eladni. Vagy csupán édes, szeretnivaló állatokra vágytak karácsony alkalmából.

A macik jól vannak

A kalandot átélt koala macik visszakerültek öt másik társuk mellé, a légkondicionált otthonukba. Az állatkerti dolgozók nem tudják, hogy okozott-e maradandó károsodást a szerdai eset, mindenesetre megfigyelés alatt tartják az állatokat. Az idősebbik maci, Pat szeme már korábban begyulladt és az állatorvosok attól félnek, hogy rákos csomó van az arcán. A macik visszatértek normális életvitelükhöz, napi 18 órát esznek és alusznak, mint társaik.

A koala macik veszélyeztetett állatok, vastag bundájáért vadászták őket. Kelet-Ausztrália őshonos otthonuk, ott szigorú törvény védi őket a kipusztulástól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?