Viola
-5 °C
-2 °C

Kislány holttestére bukkantak a régi kőbányai sörgyárban

2006.09.11. 15:34
Állampolgári bejelentés alapján egy 13 éves kislány holttestére bukkantak a régi kőbányai sörgyár egyik épületében. A terület elhagyott és elhanyagolt, épületei életveszélyesek. A boncolás eredménye minden idegenkezűséget kizárt: a kislány öt emelet magasból zuhant le.

Egy 13 éves Kislány holttestére bukkantak a főváros X. kerületében, Kőbányán, a régi sörgyár egyik épületében vasárnap este, közölte a rendőrség az MTI-vel. A holttestre a régi sörgyár egyik használaton kívüli, romos épületében találtak rá guberáló fiatalok.

A kislányt sikerült azonosítani, halálának körülményei azonban még nem világosak. Bár a helyszíni szemle során bűncselekményre utaló nyom nem került elő, a halál pontos okát igazságügyi boncolás állapítja majd meg, mondta az Indexnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtósa hétfőn délelőtt. Hétfőn délutánra az elsődleges orvos szakértői vélemény megszületett, a boncolás megállapította: a gyerek halálát az okozta, hogy öt emeletes magasságból lezuhant. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében kezeli az ügyet.

Korábbi képeink a gyárról
Korábbi képeink a gyárról

Az, hogy miképp került a gyerek a lezárt területre, még nem tudni. Annyi bizonyos, hogy a gyár épületei bontás alatt állnak, elvileg csak engedéllyel lehet bejutni a kerítésen belülre, az életveszélyes állapotú épületekre biztonsági szolgálat felügyel - azonban a nagy kiterjedésű, nehezen belátható, elhanyagolt telekre így is könnyű bejutni. A terület különösen veszélyes: a gyártelepen sok a fedetlen akna, omladozó épületrész.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!