Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Lecsaptak a kőbányai kínai piacra

2008.07.30. 14:46
Összesen 180 rendőr és a társszervek 50 embere szállta meg a Kőbánya úti piac bázisának számító raktárat szerdán. Az akció a Maglódi úton és aluljárókban folytatódik, hamis árut keresnek.

Szerda reggel lezárták a rendőrök a Könyves Kálmán körút egyik raktártelepének összes kijáratát. A raktártelepet azok az árusok használják, akik a Kőbányai úton lévő, leginkább "kínai piacnak" nevezett területen árulják portékáikat. A hatóság hamis és csempészett árukat keresett.

Az akcióban 180 rendőr és 50, más hatóságokhoz tartozó ember vett részt. Három férfit előállították, mert ők nem tudták igazolni magukat, továbbá elfogtak egy körözött személyt is.

A fogyasztóvédelem 6 boltot ellenőrzött, tulajdonosaikat összesen 1,8 millió forintra büntették. Az APEH 3 üzletben talált szabálytalanságot, az adóellenőrök 300 ezer forint bírságot szabtak ki. Büntettek a munkaügyi felügyelet munkatársai is: ők 400 ezer forint bírságot szabtak ki a raktáraknál. Az állategészségügyi szakemberek 19 kilónyi, magyar címke nélküli élelmiszert foglaltak le.

A rendőrök a többi ellenőrrel együtt átvonultak a Maglódi úti piacra, ahol hasonló méretű razziát tartanak. Ezután terveik szerint két forgalmas metróaluljáróban csapnak le az illegális árusokra.