Gusztáv
-4 °C
1 °C

Ingyenbérletet kapott egy kóbor kutya

2001.12.05. 23:05
Hivatalos, ingyen utazásra jogosító bérletet kapott egy olaszországi eb, miután megtanulta használni a tömegközlekedési eszközöket.
Sadu, a husky a többi ingázóval együtt áll sorba a Rómától 20 kilométerre fekvő Ostia antica vasútállomáson mindennap reggel hét órakor. Felszáll a Rómába tartó vonatra, és kedvenc pékjéhez utazik reggelizni, majd ebédre betér henteséhez. Sadu törzsvendég Salvatore Roselli pékségében, és a tulaj szerint igen válogatós kuncsaft. " Csak a Targhettine-t szereti, de abból mindjárt kettőt is elfogyaszt." Ebédelni Adriana asszonyhoz jár, ahol egy tál tésztát kap, vagy meglátogatja az ismerős hentest.

Az eb már három éve teszi meg mindennap ezt az utat. Bár amikor először próbált fizetés nélkül utazni, az ellenőrök nem engedték felszállni, a husky nem adta fel, és később már a biztonságiak sem tudtak neki ellenállni.

Amikor Sadu egy nap nem jelent meg törzshelyein, óriási publicitás mellett keresték egész Rómában. Amikor végre újból megtalálták, a tévékamerák élőben közvetítették visszatérését, amelynek végén átadták neki az ingyenes igazolványt.

Roselli úr boldog, hogy az eb épségben "hazatért". Hozzátette: "a szombat mindig egy őrült nap volt a boltban, most ráadásul mindenki a híres kutya kedvenc süteményéből akar vásárolni."