Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Többé nem lóg ki az autópálya-rendőr dereka

2006.03.09. 17:02
Új fazonú sárga szerelésben nyomulnak csütörtöktől az autópályákon dolgozó rendőrök. A magyar gyártmányú ruha strapabíró, nem ázik át, megtartja a meleget, és fejenként 140 ezer forintjába került a rendőrségnek.

Kisebb, puritán divatbemutatón, szakadó hóesésben mutatták be az Autópálya Rendőrség tagjai számára rendszeresített új "láthatósági kabátokat" a REBISZ Kerepesi úti alakulóterén csütörtökön.

"Rendőrség"

A világítósárga anyagból készült ruhát fényvisszaverő csíkok tömege teszi még feltűnőbbé, a kabát hátán, alsó szegélyén és a nadrág szárán "police" illetve "rendőrség" feliratok egyértelműsítik, ki integet az út szélén.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

A korábbi szereléshez képest nagy előnye az új kabátnak, hogy combközépig ér, így nem lóg ki a viselője dereka - ami a korábbi derékig érő fekete bőrdzseki esetén komoly egészségügyi kockázati tényező volt. Ezen kívül könnyű felvenni, melegen tart és mivel oldalt cipzározható, a pisztolytáska is kézre esik, avatott be az egyik rendőr a részletekbe.

Ötvenmillió

Az új ruha három részből áll: kivehető bélésű, enyhébb időben is viselhető kabát, nadrág és termocsizma gondoskodik arról, hogy ne fázzanak a huzatos utakon dolgozó rendőrök. A szkafanderszerű ruha strapabíró, nem ázik át, megtartja a meleget, mosható, kicsire összehajtható (elfér a csomagtartóban) és kényelmes. A gyártója egy magyar cég. Egy ilyen öltözet 140 ezer forintba kerül, mától 360 rendőr viseli, azaz több mint ötvenmillió forintot költött eddig a rendőrség a ruhacserére. A divatbemutatót azért rendezték, hogy az autópályákon közlekedők ne lepődjenek meg, ha ilyen sárga ruhás emberek tűnnek fel az út mentén, mondta el az Indexnek Simon Tamás ezredes, az Autópálya Rendőrség parancsnoka.