16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Hat év tíz hónap Kocsis Franciska gyilkosának

2003.04.29. 10:59
Első fokon hat év tíz hónapi, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték M. Viktóriát, azt a lányt, aki egy társával megbecstelenített és meggyilkolt egy 11 éves kislányt. Kocsis Franciskát gyermekkorú barátai kirándulás címén elcsalták egy erdőbe, ahol kegyetlenül bántalmazták, majd megfojtották.
A 2000-ben meggyilkolt Kocsis Franciska ügyében kedden született ítélet a Fővárosi Bíróságon - jelenti a HavariaPress. A vád szerint a 11 éves lányt 2000. május 4-én két iskolatársa, egy fiú és egy lány ölte meg. A gyilkosság idején még csak az elkövetők egyike, M. Viktória töltötte be a tizennegyedik életévét, így csak ő büntethető.

Fotó: HavariaPress

Az akkor 14, most 17 éves lányt előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a bíróság. A lányt mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Barátnők voltak

A kislányt hetekig eltűnként kezelték, majd holttestét két héttel később megtalálták a XVIII. kerületi kiserdőben. A rendőrség akkor őrizetbe vette a gyilkossággal gyanúsított két iskolástársat.

Máté visszakerült a szüleihez
Az ügy másik vádlottja, D. Máté bevallotta, hogy nem csak részt vett Franciska megkínzásában, szexuális bántalmazásában, de végül õ fojtotta meg a kislányt egy láncos bottal. A fiút néhány hétre javítóintézetbe tették, aztán a gyámhatóság úgy döntött: nevelését szüleire bízza.

A gyerekek kirándulás címén csalták Franciskát az erdőbe, ahol kegyetlenül bántalmazták, mielőtt a fiú megfojtotta. Az erdőben megkötözték, száját egy zoknival betömték, földre lökték, ütlegelték, spárgával, majd lánccal összekötött botokkal, nuncsakuval megfojtották. A halott kislányt avarral, letépett fűvel betakarták, majd a helyszínről eltávoztak.

M. Viktória és Franciska barátnők voltak, ám gyakran összevesztek. Tavaly áprilisban Viktória elmondta a fiúnak sérelmeit, és elhatározták, hogy "megleckéztetik" a kislányt. M. Viktóriát előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, természet elleni erőszakos fajtalankodással és kifosztással vádolták.

  • Hírek
  • Hírek