Konrád
8 °C
26 °C

Gyújtogatás miatt kiégett több autó Debrecenben

2005.02.18. 13:22
Felgyújtottak három autót egy debreceni panelház előtti parkolóban pénteken hajnalban. A tűzoltók a lángokat időben megfékezték, de így is kilenc autóban keletkezett kár, és egy földszinti lakásra is átterjedt a tűz.

Teljesen kiégett három autó, hat gépkocsiban kisebb károk keletkeztek és egy lakás is kigyulladt pénteken kora hajnalban Debrecenben. A három órakor riasztott tűzoltók a Bethlen utcai parkolóban tomboló tüzet időben megfékezték, így az nem terjedt át még több autóra. A közelben lévő földszinti lakás erkélye azonban kigyulladt, a tűzben megégtek a nyílászárók, a szobában a bútorok, és a lakás többi helyisége is kormozódott, ezen kívül a tízemeletes panelház homlokzata is nagy területen befeketedett.

A tüzet nagy valószínűséggel az okozta, hogy valamilyen gyúlékony folyadékot locsoltak a három autóra, majd meggyújtották azokat, tudta meg az Index a Debreceni Rendőrkapitányság sajtóreferensétől. A tűz nagyon gyorsan átterjedt a közelben álló kocsikra, illetve a földszinti lakásra, azonban személyi sérülés szerencsére nem történt, az anyagi kár viszont több millió forint.

Az eset körülményeit a Debreceni Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja, az ügyben közveszélyokozás gyanúja miatt indítottak eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.