Gusztáv
3 °C
7 °C

Túlélőkészlet: kocsmadetektor és hazaútjelző

2002.03.12. 08:19
Legyen ön a világ bármely pontján, a brit szerkezet segít önnek, ha egy kis alkoholra szomjazik. A műholdas kocsmadetektor egy gombnyomásra kijelzi a négy legközelebbi ivó címét és legfontosabb paramétereit.
Műholdas karkocsmajelzőt és hazaútlelőt fejlesztettek ki Nagy-Britanniában. A nagyon fejlett technológiával működő kocsmabetájoló szerkezetet a kocsmára szomjúhozó a csuklójára szíjazva hordhatja, akár egy karórát.

A készülék meghatározza a kocsmázni vágyó helyzetét, ezt továbbítja a megfelelő műholdnak, amelyről azután pillanatokon belül visszaérkezik a karkocsmajelzőre a kínálat, méghozzá választékosan: nem csak a legközelebbi, hanem rögvest a négy legközelebbi kocsma címe.

Hazakalauzol, ha kell

A készülék egyúttal hazaútlelő is: segít a kapatosaknak meglelni, merre van otthonuk. A karkocsmajelző a Bristol Egyetem két feltalálójának, Cliff Randellnek és Henk Mullernek köszönhető.

- A készülék képes felismerni gazdájának hangját, és a próbákon tökéletesen működött. Azt azonban még nem tudjuk, hogy hány pint sör felismerőképességének hanghatára, avagy részegségi hallásküszöbe - idézte a Sun című brit lap Randellt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!