Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túlélőkészlet: kocsmadetektor és hazaútjelző

2002.03.12. 08:19
Legyen ön a világ bármely pontján, a brit szerkezet segít önnek, ha egy kis alkoholra szomjazik. A műholdas kocsmadetektor egy gombnyomásra kijelzi a négy legközelebbi ivó címét és legfontosabb paramétereit.
Műholdas karkocsmajelzőt és hazaútlelőt fejlesztettek ki Nagy-Britanniában. A nagyon fejlett technológiával működő kocsmabetájoló szerkezetet a kocsmára szomjúhozó a csuklójára szíjazva hordhatja, akár egy karórát.

A készülék meghatározza a kocsmázni vágyó helyzetét, ezt továbbítja a megfelelő műholdnak, amelyről azután pillanatokon belül visszaérkezik a karkocsmajelzőre a kínálat, méghozzá választékosan: nem csak a legközelebbi, hanem rögvest a négy legközelebbi kocsma címe.

Hazakalauzol, ha kell

A készülék egyúttal hazaútlelő is: segít a kapatosaknak meglelni, merre van otthonuk. A karkocsmajelző a Bristol Egyetem két feltalálójának, Cliff Randellnek és Henk Mullernek köszönhető.

- A készülék képes felismerni gazdájának hangját, és a próbákon tökéletesen működött. Azt azonban még nem tudjuk, hogy hány pint sör felismerőképességének hanghatára, avagy részegségi hallásküszöbe - idézte a Sun című brit lap Randellt.