Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Leszállt a köd, sok a baleset

2004.10.27. 10:52
Pest megyében feltehetően a köd okozott halálos közlekedési balesetet. Az M1-es és az M3-as autópályán több koccanás és ütközés után több kilométeres kocsisor alakult ki.
Több baleset is történt szerdán reggel az országra leszálló köd miatt. A 10-es főúton Piliscsaba és Pilisjászfalu között halálos baleset történt. Reggel fél hétkor egy autóbusz és egy személygépkocsi frontálisan ütközött, és a személygépkocsi vezetője a baleset következtében életét vesztette.

Teljes szélességben lezárták az utat

A Pest megyei rendőrkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta, hogy ugyan köd volt Pest megyében is, de a baleset pontos okait még vizsgálják. A balesetben megsérült járművek teljes szélességében elzárják az utat, de egyébként a helyszínelés miatt is teljes útzárra kell számítani. A forgalmat Tinnye felé terelik - közölte a szóvivő. Az útelzárás várhatóan legalább másfél órán át tart majd.

Több baleset az M1-esen

A rossz látási viszonyok miatt, a nagy ködben az M1-es autópályán is több baleset történt szerdán reggel - közölte az Autópálya Rendőrség sajtószóvivője. Az M1-es autópályán Győr felé a 32-es kilométer szelvénynél kora reggel autóbusz ütközött teherautóval, de a balesetben senki nem sérült meg. A műszaki mentés miatt feltorlódott kocsisorban azonban több kisebb koccanás történt, mivel a nagy ködben alig öt méteres volt a látótávolság - mondta el Gálik Viktória.

Az autópályán a 30-as kilométerszelvény közelében nyolc gépkocsi csúszott össze, de személyi sérülés itt sem nem történt. A koccanások tovább lassítják a forgalmat, így délelőtt tíz órakor már a 23-as kilométerjelzésig állt a kocsisor az M1-es autópályán.

Súlyos baleset az M3-ason

Három autó csúszott össze a nagy ködben szerdán reggel az M3-as autópályán, a balesetnek egy súlyos sérültje van. Az M3-as autópályáján, a 33-as kilométerszelvénynél akkor történt a baleset, amikor a rendőrök éppen helyszíneltek, mert valaki elgázolt egy vadat. A helyszínelés következtében feltorlódott kocsisorba a nagy ködben belecsúszott egy kisteherautó, és egymásra tolt két, előtte haladó gépkocsit. A balesetet okozó középkorú férfi beszorult a teherautójába, és amikor a tűzoltók kiszabadították, kiderült, hogy súlyos sérüléseket szenvedett.

Az M3-as autópályán rövid ideig tartó lezárás után, reggel 8 óra után ismét megindult a forgalom.