Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Köd és jegesedés lassítja a közlekedést

2003.01.21. 11:05
Országszerte köd, ónos szitálás, deresedés és jegesedés miatt lassult le kedd reggel a forgalom az utakon - tájékoztatta az MTI-t az Útinform ügyeletese.
Sűrű köd lepte el Békés és Csongrád megyét, az M3-as autópályát Kál, az M5-öst pedig Kiskunfélegyháza térségében, továbbá Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu, Eger, Heves, Eplény, Csetnek és Városlőd környékét, ahol a látótávolság 100 méter alá csökkent.

Hasonló látási viszonyok között haladt a forgalom az M1-es autópályán Bicske és Komárom, az M7-es autópályán Martonvásár és Balatonvilágos között, valamint az M3-as autópályán Gödöllő térségében.

Balesetek

Az M3-as autópályán kedd reggel három helyen, a 42-es és a 43-as kilométerszelvényben 2-2 személygépkocsi, a 45-ös kilométerszelvényben pedig öt jármű csúszott egymásba az ónos szitálás miatt csúszós úton. Személyi sérülés nem történt, ám átmenetileg a Budapest felé vezető belső sávot a rendőrség lezárta, s nagy torlódás alakult ki.

Két személygépkocsi és egy autóbusz ütközött össze kedd reggel a főváros X. kerületében az Albertirsai úton - jelenti a HavariaPress. Az ütközés következtében ketten könnyebben megsérültek.

A Dunántúlon, elsősorban Vas és Zala megyében, a köd miatt lassult le a közlekedés, a Veszprémből Balaton felé vezető utakon pedig ónos eső esett, ami ráfagyott a burkolatra.

A meteorológiai jelzések szerint a borult idő napközben is folytatódik, számítani lehet további ködszitálásra, hódarára, ónos szitálásra és hószállingózásra egyaránt.

Munkagépek járják a várost

Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. szóvivője az MTI-nek elmondta: kedden hajnalban Budapesten 35 munkagép tisztította, szórta a hódara és az ónos szitálás miatt síkossá vált utakat. - A BKV járatai időben elindultak - tette hozzá. A szóvivő azt is elmondta, hogy a kedd reggel Budapesten elkezdődött havazás miatt az FKF Rt. 45 gépe folyamatosan tisztítja a hidakat, a felüljárókat, a hegyi és főutakat, valamint a tömegközlekedési útvonalakat.

A MÁV tájékoztatása szerint a belföldi és a nemzetközi vasúti forgalom zavartalan.