József, Bánk
-7 °C
0 °C

Feloldódik minden a decemberi ködben

2005.12.12. 12:53
Az országban a legtöbb helyen derült idő várható, csak délnyugaton, délen növekszik meg a felhőzet, és ott az esti óráktól helyenként kisebb havazás, esetleg havas eső, ónos eső is lehet. Éjszaka foltokban zúzmarás köd képződik, amely napközben helyenként csak lassan szűnik meg.

A szombati, vasárnapi szikrázó napsütés és száraz, kirándulásra ideális idő után nedvesebb, párás hétfő reggelre ébredtünk, a horgászni indulók alig találták meg reggel a Dunát a vastag ködtakaró alatt, a parlamenti képviselők pedig az Országházat kezdték keresni kétségbeesve. A fátyolos kezdés után zömmel derült, napos, száraz idő várható hétfőn, helyenként csak lassan szűnik meg az éjszaka képződött párásság, köd.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Délután délnyugaton, délen növekszik meg a felhőzet, és ott az esti óráktól helyenként kisebb havazás, esetleg havas eső, ónos eső is lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű. A hőmérséklet késő este 0 és -5 fok között alakul.

Az előrejelzések szerint éjszaka foltokban zúzmarás köd képződik, amely kedd reggelre sok helyen csak lassan szűnik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -6 fok között várható, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 2, 4 fok között valószínű.

Markáns fronthatás nem várható, de a magasban zajló melegedés a frontérzékenyek körében egyaránt okozhat nyugtalanságot, aluszékonyságot, fáradtságot, levertséget. Az esetleges fejfájásnak is lehetnek légköri okai. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.