Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Hasba szúrták Koko bátyját

2001.09.26. 15:18
Több késszúrással megsebesítették Kovács Gyulát, egykori profi bokszvilágbajnokunk, Kovács István bátyját. Kokó 32 éves testvére túlélte a támadást, jelenleg súlyos hasi sérüléssel az Országos Baleseti Intézetben fekszik. Kovács nem ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen tavaly - mint az egyik bulvárlap hírül adta - sorozatrablásért előzetes letartóztatásba helyezték.
Kedd este Budapesten a X. kerületben, a Jászberényi úton egy hat főből álló csoport - előzetes szóváltást követően - bántalmazott egy 32 éves budapesti lakost. A sértett férfit a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes állapotban - szúrt és zúzódásos sérülésekkel - szállították kórházba. A kórház ügyeletén érdeklődésünkre elmondták: a sértett a gyors beavatkozásnak köszönhetően jobban van.

A rendőrségi vizsgálatok - erről a rendőrség honlapja is tájékoztatott - során megállapították, hogy a verekedésben Kovácsot leütötték, majd a földön fekve megszúrták. Súlyos sérülésekkel szállították a baleseti sebészetre, ahol a gyors beavatkozásnak köszönhetően állapota stabilizálódott.

Kovács tavaly sorozatrablásért öt évet kapott első fokon, ám a másodfokú tárgyalásig kiengedték a Kozma utcai gyűjtőből. Egyes hírforrások szerint Kovács a meggyilkolt Seres Zoltánnal állt évekig kapcsolatban. Amikor tavaly ez az eset nyilvánosságra került, Kokó elhatárolódott a nyilatkozattételtől.

A rendőrségnek sikerült azonosítania a sértett bántalmazásában résztvevő 28 éves H. Gábor Mihály budapesti lakost, akit lakásán elfogtak. A gyanúsított kihallgatása és az adatgyűjtés szélesítése eredményeképpen sikerült megállapítaniuk még egy fő személyazonosságát - a 25 éves R. Miklós budapesti lakost szintén lakásán fogták el, és állították elő. Kihallgatásuk során H. Gábor Mihály és R. Miklós a sértett bántalmazására vonatkozóan beismerő vallomást tettek, ellenük - őrizetbe vételük mellett - csoportos garázdaság büntette elkövetésének alapos gyanúja miatt folytatják az eljárást.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft