Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Költözik az Index

2002.04.26. 15:29
Kartondobozba toljuk a felhalmozódott napilapokat. Üdítős flakonokat, elaggott meghívókat, góliátelemeket ejtünk kék műanyagzsákokba. Innen Tankcsapda szól, onnan hip-hop; szólnak, hogy inkább csak az egyik. Lekerünek az órák: Budapest, London, Los Angeles, Tokió, Kabul. Ismeretlen ember pulóvere. Ezzel mi legyen? Por száll, szomorúan riszálnak a növények. Kihúzunk minden kábelt (majdnem). Ezek történnek: költözünk (az Index) innen el.

Nem terhelném Önöket irodaódával (amúgy is minek, továbbá inkább ld. Nyilatkozatok), a váltás érzelmi megterhelését felitatja a cipekedés. Itt csináltuk Önöknek a lapot sokáig (három év, talán Önök sem bánták meg).

Jól vagyunk, zárom soraim. Az Indexet szájjal ezentúl a 450-53-50 telefonszámon érhetik el, lábbal a XIII. kerület Klapka utca 1-3. szám alatt, számítógéppel pedig ugyanott, ahol eddig. Nyugottan nyomkodják meg az effötöt.


Nyilatkozatok:
Mészáros Zsófia, politika rovatvezető: "Nem."

Bogád Zoltán, újságíró: "A legmeglepőbb, hogy szokásom szerint elaludtam és amikor bejöttem, már nem volt számítógépem."

Király András, újságíró: "Én? aki abszolút nemhogy nem vagyok őshonos, de..."

Zsadon Béla, Katalóg: "Kell a fenének."

Bazsó Gábor, Totalcar: "Mielőtt a Totalcar.hu Kft. ügyvezető igazgatója lettem volna, kiváló személyiségfejlesztő könyveket fordítottam és a Stresszkezelés című könyvben az áll, hogy közeli szerettünk elvesztése után a második legnagyobb stressz a költözködés. Emiatt, mint felsővezető, kifejezetten aggódom."

Illés Etele, népszerű előadóművész (épp monitorjait tisztítja egy fehér nyugati márkájú papírzsebkendővel): "Fáj, igazán fáj. Amikor idejöttem, még suttyó parasztgyerek voltam, de most már trendi csávó vagyok. Évente több csajom is szokott lenni. Ezt majd nyugodtan fogalmazd át, azért a suttyóság még bennem van."

Szily László, gazdaság rovatvezető (mosógépesdobozt egyensúlyozva sétál mélán): "Úgy érzem magam, mintha holland telepes lennék az Egyesült Államokban, fapapucsban. Olyan, aki a családjával műveli a hatalmas földet, de még nem látszik az óceán."