Valér
-2 °C
0 °C

Kómában a kirabolt magyar professzor

2002.05.18. 22:52
Kómában fekszik az udinei kórház intenzív osztályán Honti László magyar professzor, az Udinei Egyetem tanára, aki súlyos sérüléseket szenvedett, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy bűnözők kirabolják.
Honti László az Udinei Egyetem finnugor tanszékén tanít filológiát, San Daniele del Friuliban lakik. A helyi hatóságok szombaton tették közzé a hírt, amely szerint a magyar - és egyben holland állampolgárságú - professzor pénteken San Daniele központjában éppen vásárlás után jött ki egy élelmiszer-áruházból. Aktatáskáját gépkocsijának tetejére helyezte. Ekkor egy másik gépkocsi ért oda melléje: az egyik utas kiugrott, és magával ragadta az aktatáskát.

A tanár a kocsi elé állt, de annak vezetője a gázpedálba taposott. A professzor belekapaszkodott a szélvédő ablakmosóiba. A tettesek csaknem egy kilométeren keresztül - a város kellős közepén, számos járókelő szeme láttára - cikk-cakkban haladtak, időnként fékeztek, hogy a professzor leessen. Egy kanyarban ez meg is történt, mivel az ablakmosók letörtek, és a magyar tanár a járda szegélyének esett, súlyos koponyasérüléseket szenvedve.

Honti Lászlót az udinei kórház intenzív osztályára szállították. Szombat reggel még életveszélyes volt az állapota, délutánra azonban stabilizálódott. A rendőrség időközben megtalálta a gépkocsit, amellyel a bűntettet elkövették, de nem a tetteseknek, hanem csak az azokat segítő két másik személynek a nyomára bukkantak, mindkettejüket letartóztatták.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!