Benedek
-5 °C
5 °C

Ébredés két évtized után

2003.07.09. 14:13
Terry Wallis még 1984-ben, autóbalesete után esett kómába. Egy hónappal ezelőtti ébredése óta egyre beszédesebb. Most járni tanulna, közvetlenül balesete előtt született, most már felnőtt lánya kedvéért.
Tizenkilenc évig tartó kómából ébredt fel egy arkansasi férfi - jelentette a BBC. A most 39 éves Terry Wallis 1984 júliusában szenvedett autóbalesetet. A jármű egy ütközés után egy útmenti patakba zuhant, Wallist egy napos kutatás után találták meg a búvárok.

Mama, Pepsi, tej

A férfit kómában szállították kórházba. Egy hónappal ezelőtt Wallis váratlanul beszélni kezdett kórházi ágyán. "Először azt mondta: mama, majd azt, hogy Pepsi és tej" - idézte fel a pillanatot a BBC-nek Alesha Badgley, a Stone megyei Gondozó és rehabilitációs Központ ápolója. "Most már bármiről beszélne" - tette hozzá.

Csoda

"Csoda történt" - jellemezte az esetet Wallis édesanyja. "Nem is emlékszem, mire gondoltam az első pillanatban, egyszerűen elájultam" - mesélte el első élményét. Mint mondta, az elmúlt tizenkilenc évben az egész család nagyon hiányolta a társaságát.

Wallis, aki lebénult a balesetben, most járni akar megtanulni. Mindezt leginkább a most 19 éves, nem sokkal a baleset előtt született lányáért teszi.

Öntudatlan hétvégék

Az orvosok szerint Wallis családjának nagy szerepe volt a férfi visszatérésében. Felesége, lánya és szülei rendszeresen látogatták, hétvégeken és ünnepnapokon kirándulásokra is elvitték az öntudatlan férfit.