Ida
5 °C
7 °C

Rokoni nyomásra vádaskodott a komádi kislány?

2004.01.15. 13:24
Szabadon bocsátottak egy kislánya molesztálásával kétszer is megvádolt nevelőapát, miután a gyermek arról beszélt a gyámügyi előadónak, hogy hozzátartozói vették rá a hamis vallomástételre.
December 1-én és január 12-én is tett feljelentést egy Komádiban lakó 13 éves lány, hogy 24 éves nevelőapa szexuálisan zaklatjaí őt. A feljelentések alapján indult eljárás új fordulatot vett szerdán délelőtt, amikor a sértett 13 éves kislány önként, kíséret nélkül megjelent a Polgármesteri Hivatal gyámügyi előadójánál és elmondta, hogy nem igazak a feljelentésben foglaltak, a szöveget közvetlen hozzátartozói betanították neki, akik rávették a hamis vallomástételre - áll a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A gyámügyi előadó azonnal értesítette a rendőrséget, így a kislány jegyzőkönyvben is megerősítette, hogy sérelmére semmilyen bűncselekményt nem követett el nevelőapja. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai haladéktalanul intézkedtek - az ügyészség egyetértésével - az őrizetben lévő gyanúsított azonnali szabadon bocsátásáról. Ezzel páthuzamosan a már elindított gyámügyi és áldozatvédelmi eljárások megszakításáról is intézkedtek.

A büntetőeljárás fokozott ügyészi felügylet mellett tovább folytatódik a történtek pontos tisztázása érdekében.

Komádiban történt egy másik hasonló eset is, akkor hamisan vádoltak emberölési kísérlettel egy férfit. A "bűntettről" a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon tett bejentést a volt élettárs, aki elmondta, hogy még decemberben úgy akarta megölni a férfi, hogy amíg ő a vízzel telt kádban állt, a férfi egy elektromos vezetéket, ami a hálózatra volt csatlakoztatva, a kádba akart dobni. Később kiderült, hogy a feljelentésben foglaltak nem igazak, a nő így akarta volt élettársát háztartásába visszakényszeríteni, hogy ismét együtt éljenek.

A két ügyben hatóság félrevezetése miatt a rendőrség tesz feljelentést az ügyészségi nyomozó hivatalnál.