Ágnes
-5 °C
2 °C

Kómából ébredve mondta ki az igent

2008.09.10. 18:14
Felébresztettek a mesterséges kómából egy halálos beteg olasz asszonyt, hogy hozzámehessen élete szerelméhez. Az esküvõ volt az utolsó kívánsága.

A padovai kórház intenzív osztályán tartott esküvõ után az asszonyt újra elaltatták. "Most már soha nem fog felébredni, de életének éberen töltött szakasza boldogan ért véget" - mondta az 50 éves Giovanna kezelõorvosa, aki szerint a hepatitis - májgyulladás - egy gyógyíthatatlan fajtájában szenvedõ betegnek csak hetei vannak hátra.

Az asszonyt júliusban helyezték mesterséges kómába, hogy megkíméljék a szenvedéstõl. A család ezután megjárta a bürokrácia útvesztõit, de végül sikerült megszervezni a házasságkötést. A polgári szertartás résztvevõinek - Enzónak, a võlegénynek, az anyakönyvvezetõnek és a két tanúnak, illetve a võlegény fiának - mind steril kórházi védõruhát és arcmaszkot kellett viselniük.

A menyasszonynak a fájdalmak és a fáradság ellenére sikerült kimondania az igen szót. Utána rögtön kómába merült. "Teljesült a kívánsága és olyan élménnyel álmodik tovább, amely csak a mi kettõnké" - mondta Enzo a La Repubblica címû lap szerdai tudósítása szerint.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!