Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kómából ébredve mondta ki az igent

2008.09.10. 18:14
Felébresztettek a mesterséges kómából egy halálos beteg olasz asszonyt, hogy hozzámehessen élete szerelméhez. Az esküvõ volt az utolsó kívánsága.

A padovai kórház intenzív osztályán tartott esküvõ után az asszonyt újra elaltatták. "Most már soha nem fog felébredni, de életének éberen töltött szakasza boldogan ért véget" - mondta az 50 éves Giovanna kezelõorvosa, aki szerint a hepatitis - májgyulladás - egy gyógyíthatatlan fajtájában szenvedõ betegnek csak hetei vannak hátra.

Az asszonyt júliusban helyezték mesterséges kómába, hogy megkíméljék a szenvedéstõl. A család ezután megjárta a bürokrácia útvesztõit, de végül sikerült megszervezni a házasságkötést. A polgári szertartás résztvevõinek - Enzónak, a võlegénynek, az anyakönyvvezetõnek és a két tanúnak, illetve a võlegény fiának - mind steril kórházi védõruhát és arcmaszkot kellett viselniük.

A menyasszonynak a fájdalmak és a fáradság ellenére sikerült kimondania az igen szót. Utána rögtön kómába merült. "Teljesült a kívánsága és olyan élménnyel álmodik tovább, amely csak a mi kettõnké" - mondta Enzo a La Repubblica címû lap szerdai tudósítása szerint.