Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Órákig sodródott egy komp a Dunán

2006.02.08. 09:49
Elszabadult egy komp kedden éjszaka a jeges Dunán. A komp fedélzetén 21 utas és 12 autó volt. Senki nem sérült meg, de órákig tartott, amíg egy vontatóhajó visszavitte a horányi révhez.
Elszabadult egy komp kedden este a Dunán, a járművet, fedélzetén 21 utassal, több órás sodródás után egy motoros hajó vontatta be a dunakeszi kikötőbe; személyi sérülés nem történt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője és a rendőrség az MTI-vel.

A komp kedden este hat óra körül szabadult el a Pest megyei Horánynál, majd a jeges Dunán sodródni kezdett - mondta el Dobson Tibor szerdán reggel.

A komp akkor szabadult el, amikor a jármű alá Dunakeszi és Horány között, a hajóút közepén, egy nagy méretű jégtábla került, s megrongálta a komp kormányát, motorját és a hajtóművét - számolt be a részletekről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek.

Kormos Endre alezredes tájékoztatása szerint a kompon 12 személygépkocsi és 21 utas tartózkodott. A járművet a kapitány két folyamkilométerrel lejjebb tudta a partnak kormányozni.

Az elszabadult kompot éjfél körül, a katasztrófavédelem korábbi közlésével ellentétben, nem egy jégtörő, hanem egy motoros hajó vontatta vissza a horányi révbe.

Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett, az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysága szakértők bevonásával vizsgálja.