Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Éjszakai autós demonstráció Simon Tiborért

2002.04.24. 09:00
Simon Tibor halálhírére az ötven fős virrasztó demonstráció rövid időn belül egy óriási autós éjszakai gyászmenetté duzzadt. A konvoj villogva dudálva haladt Budáról a Fradi pályára, majd a rendőrpalota elé.
Körülbelül ötven fős csoport jelent meg kedden éjfél körül annál a szórakozóhelynél, ahol Simon Tibort megverték - jelentette a HavariaPress. Az edző halálhíre hamar eljutott a főként fradistákból álló táborhoz, akik békés demonstrációra vonultak ki éjszaka a Mammut bevásárlóközpontnál található Café Allure szórakozóhelyhez.

Kattintson a nagyításhoz!
Ez az a hely, ahol eddig még nem tisztázott körülmények között szenvedte el egy verekedés során a végül a halálát okozó sérüléseket Simon Tibor, a Sopron vezetőedzője, volt tizenhatszoros válogatott ferencvárosi játékos.

A javarészt kocsikkal érkező, ötven fős tömeg gyertyákat gyújtott, virágokat helyezett el. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. A rendőrök- tekintettel a tömeg békés, fegyelmezett viselkedésére - nem avatkoztak közbe. Rövid idő után az emberek autóikkal elhagyták a helyszínt, és az Üllői úton végighajtva az FTC stadionhoz mentek, ahol a futballcsapat tagjai gyertyákat gyújtottak.

Virrasztók a kórháznál

A Szent János kórházhoz - ahová Simont szállították, és ahol végül meghalt - szintén folyamatosan érkeztek barátai, mostani és előző csapatának szurkolói, akik a kapunál szintén egy - egy gyertyát gyújtva fejezték ki gyászukat - értesült a HavariaPress. A sportembert gyászoló tömeg tagjai autóikkal konvojban, folyamatosan dudálva vonultak végig a Budáról a Fradi pályához vezető úton, majd tovább a Róbert Károly körúton - itt immár három sávot elfoglaló konvojjá duzzadva.

Rendőrautóktól kísérve érkeztek meg a Teve utcai rendőrpalotához, amely előtt a jelentősen feldúsult autókaraván dudálva, vészvillogóikat villogtatva lassan vonult el Budára, a Simon Tibor halálához vezető verekedés helyszínére.

Lassan oszlott a gyászoló autós menet

Mintegy másfél óra után, hajnali fél kettő körül kezdett oszlani a Simon Tibort gyászoló tömeg. A konvoj lassanként több részre szakadva feloszlott, illetve körülbelül ötven kocsi a már előzőleg meglátogatott Mammut üzletközponthoz, a gyertyákkal körülrakott Allurehöz ment. Itt még körülbelül egy órát várakoztak a gyászolók, majd fél három körül mindenki hazament.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?