Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 366,08 Ft
11 °C
23 °C

Éjszakai autós demonstráció Simon Tiborért

2002.04.24. 09:00
Simon Tibor halálhírére az ötven fős virrasztó demonstráció rövid időn belül egy óriási autós éjszakai gyászmenetté duzzadt. A konvoj villogva dudálva haladt Budáról a Fradi pályára, majd a rendőrpalota elé.
Körülbelül ötven fős csoport jelent meg kedden éjfél körül annál a szórakozóhelynél, ahol Simon Tibort megverték - jelentette a HavariaPress. Az edző halálhíre hamar eljutott a főként fradistákból álló táborhoz, akik békés demonstrációra vonultak ki éjszaka a Mammut bevásárlóközpontnál található Café Allure szórakozóhelyhez.

Kattintson a nagyításhoz!
Ez az a hely, ahol eddig még nem tisztázott körülmények között szenvedte el egy verekedés során a végül a halálát okozó sérüléseket Simon Tibor, a Sopron vezetőedzője, volt tizenhatszoros válogatott ferencvárosi játékos.

A javarészt kocsikkal érkező, ötven fős tömeg gyertyákat gyújtott, virágokat helyezett el. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. A rendőrök- tekintettel a tömeg békés, fegyelmezett viselkedésére - nem avatkoztak közbe. Rövid idő után az emberek autóikkal elhagyták a helyszínt, és az Üllői úton végighajtva az FTC stadionhoz mentek, ahol a futballcsapat tagjai gyertyákat gyújtottak.

Virrasztók a kórháznál

A Szent János kórházhoz - ahová Simont szállították, és ahol végül meghalt - szintén folyamatosan érkeztek barátai, mostani és előző csapatának szurkolói, akik a kapunál szintén egy - egy gyertyát gyújtva fejezték ki gyászukat - értesült a HavariaPress. A sportembert gyászoló tömeg tagjai autóikkal konvojban, folyamatosan dudálva vonultak végig a Budáról a Fradi pályához vezető úton, majd tovább a Róbert Károly körúton - itt immár három sávot elfoglaló konvojjá duzzadva.

Rendőrautóktól kísérve érkeztek meg a Teve utcai rendőrpalotához, amely előtt a jelentősen feldúsult autókaraván dudálva, vészvillogóikat villogtatva lassan vonult el Budára, a Simon Tibor halálához vezető verekedés helyszínére.

Lassan oszlott a gyászoló autós menet

Mintegy másfél óra után, hajnali fél kettő körül kezdett oszlani a Simon Tibort gyászoló tömeg. A konvoj lassanként több részre szakadva feloszlott, illetve körülbelül ötven kocsi a már előzőleg meglátogatott Mammut üzletközponthoz, a gyertyákkal körülrakott Allurehöz ment. Itt még körülbelül egy órát várakoztak a gyászolók, majd fél három körül mindenki hazament.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Betét