Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Önvédelemből lőttek a kórházban

2006.05.17. 13:40
A békéscsabai kórházban kedd délután kitört lövöldözést egy peres ügy és egy aznapi verekedés előzte meg. A sérültet meglátogató rokont is meg akarták támadni a kórházban, aki elővette gázpisztolyát és hat lövést adott le. A rendőrség szerint a férfi önvédelemből lőtt.

A békéscsabai Réthy Pál Kórház baleseti sebészeti ambulanciáján a váróteremben lévő emberek közül néhányan összeverekedtek, majd egyikük egy gázpisztolyból több lövést adott le. A fegyver használója vélhetően önvédelemből vette elő a gázpisztolyt - közölte a rendőrség szerdán.

Peres ügy

A nyomozás eddigi adatai szerint az eset előzménye az volt, hogy kedden kora délután Békéscsabán összeverekedett A. Péter és H. József. Az összeütközés oka egy jelenleg bírósági szakban lévő könnyű testi sértés ügye volt - mondta el Pengő Erzsébet, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A keddi verekedés során A. Péter olyan súlyosan megverte H. Józsefet, hogy őt a mentők a békéscsabai kórházba szállították. Délután a későbbi lövöldöző, M. Károly féltestvérét, H. Józsefet látogatta meg a kórházban.

Ott találkozott A. Péterrel, aki a szemtanúk állítása szerint nekitámadt. Ekkor vette elő M. Károly az engedéllyel tartott gázpisztolyát, és a nyomozás adatai szerint önvédelemből 6 lövést adott le.

Gáz a folyosón

A szétterjedő könnygáz miatt a közelben lévők kimenekültek a kórház udvarára, s így tett M. Károly és A. Péter is. Ők ketten az udvaron ismét összeverekedtek, ám a jelenlévők szétválasztották őket.

A. Péter ellen aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság gyanúja miatt indít eljárást a rendőrség. M. Károly ellen súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt járnak el, valamint azt is vizsgálják, jogos önvédelemnek lehet-e ítélni a gázpisztoly használatát.

A gyanúsítottakat szabadlábon védekezhetnek, a rendőrség gyorsított eljárásban, szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.