Valér
4 °C
8 °C

Könnygázzal kényszerítették kórházba a skizofrén testvérpárt

2005.04.29. 21:54
Nem volt pénzük gyógyszerre, ezért nagyon rossz állapotba került két skizofrén férfi a Somogy megyei Gyékényesen. Egyikük állandóan baltát és kést hordott magával, és a testvérek a falusiak szerint állandóan félrebeszéltek. Mivel elbarikádozták magukat, kommandósok törtek rájuk könnygázzal, és a testvérpár végül a nagyatádi kórházba került.

Kommandósok cipeltek kórházba pénteken egy beszámíthatatlannak tűnő skizofrén testvérpárt, akik elbarikádozták magukat szegényes gyékényesi otthonukban, adta hírül a Tv2. A kommandósok könnygázt is bevetettek, hogy a skizofrén testvérpár előjöjjön lécekkel elbarikádozott házából, mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Tények című műsorban.

A két testvér a falu megszólaltatott lakói szerint a nagy szegénység miatt nem tudta kiváltani gyógyszereit, - bár mások szerint elitták a pénzt - ezért kerültek igen rossz állapotba. A gyékényesiek elmondták, a két férfi "össze-vissza beszélt", és különféle kényszerképzetektől szenvedtek, egyikük például állandóan meg akarta műtetni az orrát, mert túl nagynak tartotta.

Ennél nagyobb probléma volt azonban, hogy az egyik férfi baltát és kést hordott magával. A környékbeli orvosok és rendőrök már régen szerették volna elérni, hogy elmegyógyintézetbe vonuljanak, ezért hívták ki a kommandósokat.

Az MTV Híradója szerint a testvérpárt a nagyatádi kórház nyolcadik emeletén helyezték el, de állapotukról az intézmény nem adott felvilágosítást.

A Tv2 azt is tudni vélte, hogy a két férfinak másik két testvére is van, akik most büntetésüket töltik, amiért egy kapával megölték édesanyjukat.