Viola
-5 °C
-2 °C

Halállal végződött a vécézés miatt kirobbant vita

2002.09.06. 11:57
Százfős feldühödött tömeget kellett feloszlatnia a rendőrségnek a Borsod megyei Körömön ahhoz, hogy elvezethessék egy gyilkosság gyanúsítottját. A férfi azután szúrta le szomszédját, hogy az rászólt a szükségét az udvarán végző fiára.
Csaknem lincseléssé fajult egy gyilkossággal végződött szomszédsági vita a Borsod megyei Körömön. A lincselést harminc rendőr is alig tudta megakadályozni. A gyilkosságot vita előzte meg, mely azért robbant ki, mert a tettes fia a későbbi áldozat udvarán végezte el egészségügyi szükségleteit.

Lincshangulatban

Amikor a férfi szóvá tette a szokatlan esetet, az apa leszúrta őt. A mellkasán több helyen is megsebesült áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe. A gyilkossághoz riasztott rendőrökkel szinte egy időben negyven falubeli is a házhoz ment. A történtektől felbőszült, és a kapu előtt lincshangulatban várakozó emberek miatt a megbilincselt gyanúsítottat nem tudták kivinni a házból a rendőrök.

Kényszerítő eszközök bevetése nélkül

Mire az erősítés megérkezett, körülbelül százan várakoztak a kapu előtt. A rendőrök végül 11 óra körül feloszlatták a tömeget. Az oszlatáshoz kényszerítő eszközt nem kellett bevetni. A gyilkosság gyanúsítottját őrizetbe vették.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!