Árpád
-2 °C
4 °C

Pert nyert Kósa Lajos a Blikkel szemben

2002.03.05. 16:59
Nem tudta minden kétséget kizáróan bizonyítani a Blikk, hogy tetten érték volna Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét egy örömlánnyal szolgálati Audijában. Ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróság - nem jogerős ítéletben - helyreigazításra kötelezte az újságot.
Amennyiben az ítélet jogerős lesz, a Blikk címlapon köteles közölni: valótlanul állították, hogy rendőrök kapták rajta a fideszes polgármestert egy örömlánnyal a szolgálati Audiban. Azt is hozzá kell tenniük, hogy valótlanul írták, hogy Kósa Lajos pénzt adott vagy ígért a prostituáltak szolgáltatásaiért, és azt, hogy feljelentették volna közszeméremsértésért, a félreérthetetlen helyzetre tekintettel.

A Blikk írása szerint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere több alkalommal is megpróbálta igénybe venni utcalányok szolgáltatásait. Egyszer pedig - a bulvárlap szerint - rendőrök érték tetten, amikor a 4-es főút mentén Audi A6-os szolgálati autójában egy örömlány orálisan kielégítette. A városban ezzel kapcsolatban az a hír terjedt el,- amit a Blikk is közöl - hogy a polgármester azzal védekezett, csupán szociológiai felmérést végzett. A lapban megszólalt két érintett örömlány is. Egyikük háromezer forintot kapott, a másik lány viszont nemet mondott az ötezer forintos ajánlatra, amikor észrevette, hogy Kósa Lajos nem egyedül ül az Audiban.

A sajtóperben a polgármester hivatalos dokumentumokkal igyekezett ártatlanságát bizonyítani, míg a lap egy örömlányt idéztetett tanúként.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?