Orsolya
9 °C
21 °C

Pert nyert Kósa Lajos a Blikkel szemben

2002.03.05. 16:59
Nem tudta minden kétséget kizáróan bizonyítani a Blikk, hogy tetten érték volna Kósa Lajost, Debrecen polgármesterét egy örömlánnyal szolgálati Audijában. Ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróság - nem jogerős ítéletben - helyreigazításra kötelezte az újságot.
Amennyiben az ítélet jogerős lesz, a Blikk címlapon köteles közölni: valótlanul állították, hogy rendőrök kapták rajta a fideszes polgármestert egy örömlánnyal a szolgálati Audiban. Azt is hozzá kell tenniük, hogy valótlanul írták, hogy Kósa Lajos pénzt adott vagy ígért a prostituáltak szolgáltatásaiért, és azt, hogy feljelentették volna közszeméremsértésért, a félreérthetetlen helyzetre tekintettel.

A Blikk írása szerint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere több alkalommal is megpróbálta igénybe venni utcalányok szolgáltatásait. Egyszer pedig - a bulvárlap szerint - rendőrök érték tetten, amikor a 4-es főút mentén Audi A6-os szolgálati autójában egy örömlány orálisan kielégítette. A városban ezzel kapcsolatban az a hír terjedt el,- amit a Blikk is közöl - hogy a polgármester azzal védekezett, csupán szociológiai felmérést végzett. A lapban megszólalt két érintett örömlány is. Egyikük háromezer forintot kapott, a másik lány viszont nemet mondott az ötezer forintos ajánlatra, amikor észrevette, hogy Kósa Lajos nem egyedül ül az Audiban.

A sajtóperben a polgármester hivatalos dokumentumokkal igyekezett ártatlanságát bizonyítani, míg a lap egy örömlányt idéztetett tanúként.